Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Рішення виконавчого комітету №73 «Про затвердження висновку щодо визначення способу участі батька ХХХХХХХ у вихованні малолітньої дитини ХХХХХХХ»

Кількість переглядів: 1538
Скликання: -
Сесія: -
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 17.05.2021
Номер документу: 73
Назва документу: Про затвердження висновку щодо визначення способу участі батька ХХХХХХХ у вихованні малолітньої дитини ХХХХХХХ
Прикріплені файли:
  1. Рішення виконкому № 73 (0.16 МБ)

УКРАЇНА

БОРЗНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

17 травня 2021 року

м. Борзна

№ 73

 

 

Про затвердження висновку щодо

визначення способу участі батька

ХХХХХХХ у вихованні

малолітньої дитини ХХХХХХХ

 

 

Керуючись статтями 17, 19, 153, 157, 158 Сімейного кодексу України, статтею 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 34 та 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 74 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866, враховуючи рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 27.04.2021 (протокол засідання № 5), виконавчий комітет Борзнянської міської ради ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити висновок органу опіки та піклування про визначення способу участі батька, ХХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження, у вихованні малолітньої дитини ХХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження згідно з додатком.

 

  1. У разі виникнення непорозумінь та спорів між батьками у питаннях участі у вихованні, проведення зустрічей батька з дитиною, а також невиконання даного рішення, один із батьків має право звернутися із позовом до суду для вирішення спірних питань.

 

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пирог Т.В.

 

 

Міський голова

Лариса ОСАДЧУК

 

 

Додаток до

рішення виконавчого комітету

Борзнянської міської ради

від 17.05.2021 № 73

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування про встановлення порядку участі

батька, ХХХХХХХ, у вихованні

малолітньої дитини ХХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження

 

Розглянувши подані заяви, вивчивши матеріали та обставини справи щодо встановлення порядку участі батька ХХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження, у вихованні малолітньої дитини ХХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження, встановлено наступне.

ХХХХХХХ та ХХХХХХХ перебували у шлюбі, в якому у подружжя народилась донька ХХХХХХХ. Рішенням Борзнянського районного суду Чернігівської області від 08.09.2020 шлюб був розірваний, після чого дитина залишилась проживати з матір’ю в Чернігівській області, Борзнянському районі, ХХХХХХХ, а батько – в ХХХХХХХ.

Батько дитини, ХХХХХХХ, повідомив, що у нього з матір’ю дитини, ХХХХХХХ, виник спір щодо його участі у вихованні дочки. З метою розв’язання цього спору, ХХХХХХХ звернувся до органу опіки та піклування Борзнянської міської ради щодо встановлення графіку його побачень з дочкою. 24.11.2020 виконкомом Борзнянської міської ради був встановлений наступний графік побачень: кожна субота місяця з 11.00 до 16.00 на території Борзнянської територіальної громади в присутності матері дитини.

11.02.2021 ХХХХХХХ звернулась до виконкому Борзнянської міської ради з проханням переглянути встановлений графік побачень дитини з батьком, оскільки встановлений час порушує часи відпочинку дитини та звичний режим дня. 15.03.2021 ХХХХХХХ звернувся із заявою до служби у справах дітей Борзнянської міської ради зі своїми пропозиціями щодо графіку побачень з дитиною.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини батько повідомив, що бажає брати участь у вихованні та спілкуванні з дитиною шляхом встановлення графіку спілкування: кожні перші та треті вихідні місяця з 17.00 годин п’ятниці до 20.00 годин неділі за місцем проживання батька без присутності матері.

Мати дитини на засіданні комісії повідомила, що заперечує проти запропонованого графіку побачень, не надавши при цьому вагомих аргументів.

Згідно звіту про здійснені відрахування та виплати з місця роботи батька (філія «Українська залізнична швидкісна компанія «АТ «Укрзалізниця») загальна сума сплачених аліментів на утримання дитини з серпня 2020 по січень 2021 року становить 15 180,84 грн.

Згідно акту обстеження умов проживання батька, складеного 16.04.2021 працівниками сектору соціальних прав захисту дітей служби у справах дітей Дніпровської в місті Києві райдержадміністрації, у квартирі ХХХХХХХ, яка належить матері заявника ХХХХХХХ, в помешканні створено належні умови для проживання дитини.

Враховуючи вище викладене, діючи в інтересах дитини, керуючись статтями 17, 19, 153, 157, 158 Сімейного кодексу України, статтями 8, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», п. 73 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866, враховуючи рекомендації комісії з питань захисту прав дитини, виконавчий комітет Борзнянської міської ради вважає за доцільне:

  1. Рекомендувати батьку, ХХХХХХХ, брати участь у вихованні дитини ХХХХХХХ, ХХХХХХХ року народження, відповідно до графіку спілкування: кожні перші та треті вихідні місяця з 17.00 годин п’ятниці до 20.00 годин неділі за місцем проживання батька без присутності матері за умови:
  • дотримання режиму харчування, відпочинку, правил безпеки, установлених для дітей даного віку;
  • задовільного стану здоров’я дитини;
  • попередження за добу матір про можливість спілкування з дитиною та повідомлення про місцезнаходження дитини;
  • вчасного повернення дитини матері не пізніше 20.00 годин в неділю.
  1. Рекомендувати батьку, ХХХХХХХ, не порушувати графік побачень, виконувати свої батьківські обов’язки, приділяти дитині увагу і турботу, виховувати її.
  2. Рекомендувати матері, ХХХХХХХ, поважати батьківські права ХХХХХХХ, не чинити перешкод у спілкуванні батька з дитиною.

 

 

Міський голова

Лариса ОСАДЧУК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь