A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

На Чернігівщині ліквідовано центр мінімізації митних платежів

Дата: 11.06.2019 16:38
Кількість переглядів: 494

Черговий злочинний задум по ухиленню від сплати податків викрито співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області під процесуальним керівництвом  прокуратури Чернігівської області.

Зловмисники створили центр мінімізації митних платежів, який надавав підприємствам реального сектору економіки Київської, Одеської, Чернігівської та інших областей України послуги з мінімізації податків та митних платежів під час митного оформлення в режимі «імпорт» товарів за заниженою митною вартістю.

Для цього «підприємці» створили ряд підконтрольних підприємств-імпортерів та нерезидентів, які значно занижували митну вартість ввезених товарів, використовуючи для митного оформлення підроблені документи, із значно заниженою митною вартістю таких товарів.

Після оформлення товари доставляли на склад вигодонабувачів, які оплачували послугу готівкою та передавали її фігурантам через кур’єра.

Обсяг імпортних операцій протягом 2017-2019 років склав майже 150 млн грн, чим завдано державі збитків на суму понад 15 млн гривень.

На підставі ухвал суду проведено низку обшуків в офісних, складських приміщеннях та банківських комірках фігурантів. За результатами обшуків вилучено грошові кошти в національній та іноземній валюті в еквіваленті 3 млн грн, імпортовані в Україну товари (освітлювальне обладнання) загальною вартістю понад 15 млн грн, печатки підконтрольних СГД, чорнові записи та електронні носії інформації, на яких містяться докази незаконної діяльності.

Триває слідство.

        Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь