A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Паспортний документ – основна підстава реалізації права голосу на виборах та як перевірити себе у списках виборців.

Дата: 25.06.2019 09:40
Кількість переглядів: 635

Відповідно до роз’яснень Центральної виборчої комісії (Постанова ЦВК №268) виборець, включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах Президента України шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення, зокрема, паспорта громадянина України у формі книжечки або у формі ID-картки. Громадянам включеним до списку виборців на виборчій дільниці не мають права відмовити в реалізації права голосу з причин відсутності у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25 - та 45 річного віку або розбіжностей у виборчій адресі виборця, чи з підстав відсутності відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

Перевірити своє включення до Державного реєстру виборців можна за допомогою  онлайн-сервісу «Кабінет виборця» на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» за посиланням https://www.drv.gov.ua/

Якщо система вас не знайшла, необхідно звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем своєї реєстрації і написати заяву про включення до списку виборців. При собі необхідно мати паспорт. За законом заяву може бути подано не пізніше, як за 5 днів до виборів.

Тож, ідучи на вибори депутатів міської ради об’єднаної територіальної громади та міського голови 30 червня 2019 року, не забудьте взяти свій паспорт.

Борзнянський районний сектор Управління Державної
міграційної служби України в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь