A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Позапланові перевірки проведено

Дата: 18.03.2020 12:20
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

У період з 16 грудня 2019 року по 06 березня 2020 року працівниками Борзнянського районного сектора Управління ДСНС України у Чернігівській області відповідно до доручення Прем’єр-міністра України від 11 грудня 2019 року № 44205/1/1-19, протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України від 06 грудня 2019 року (витяг з протоколу № 23), листа ДСНС України від 11 грудня 2019 року № 02-17767/261 та наказу Управління ДСНС України у Чернігівській області № 317 від 13 грудня 2019 року, з метою здійснення контролю за виконанням вимог Кодексу цивільного захисту України, інших законодавчих та нормативних, нормативно-правових актів у сфері техногенної та пожежної безпеки і керуючись статтею 6 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", було проведено 52 позапланові перевірки за додержанням вимог законодавства техногенної та пожежної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей, дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров'я та соціального захисту, державних об'єктів критичної і транспортної інфраструктури, у тому числі торговельно-розважальних закладів, розташованих на території Борзнгянського району.

Під час проведення позапланових перевірок проведено практичні тренування з персоналом щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж, зокрема стосовно забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей (дітей) з навчальних закладів.

Особливу увагу звернуто на шляхи евакуації і виходи, наявність та працездатність систем протипожежного захисту, внутрішнього та зовнішнього водопостачання.

За участю органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування організовано та забезпечено проведення роз’яснювальної роботи серед населення (особливо серед дітей) щодо дотримання вимог техногенної та пожежної безпеки.

За результатами перевірок керівникам були вручені акти та приписи з відповідними заходами для усунення порушень вимог пожежної та техногенної безпеки.

Разом з цим за порушення законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки до адміністративної відповідальності було притягнуто 52 посадові особи.

Залишаються проблемні питання в забезпеченні належного протипожежного захисту вищезазначених закладів у зв’язку з недостатнім фінансуванням, а саме:  

- будівлі не обладнані  автоматичною пожежною сигналізацією;

- дерев’яні конструкції будівель не обробляються вогнезахисним розчином;

- будівлі не обладнані захистом  від прямих попадань блискавки та її вторинних проявів.

Олександр ФІЛОНЕНКО, головний інспектор
Борзнянського РС УДСНС України в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь