A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Що ж таке кваліфікований електронний підпис (КЕП)

Дата: 19.03.2020 18:23
Кількість переглядів: 483

Якщо коротко, то КЕП - це один із видів електронного підпису, за допомогою якого можна ідентифікувати підписувача. Віднедавна, всі власники ID-карток вже мають можливість отримати послугу з внесення КЕП на чіп в паспорті громадянина України у формі ID-картки. Для цього потрібно звернутися до будь-якого підрозділу міграційної служби та БЕЗКОШТОВНО отримати дану послугу. Звертаємо увагу, що для запису КЕП вам знадобиться PIN 2 (формується вами особисто при оформленні ID-картки).

КЕП внесено до безконтактного електронного носія (БЕН) ID-картки з метою забезпечення отримання громадянами України адміністративних послуг, що надаються в електронному вигляді, а також для забезпечення прав громадян України при укладанні цивільно-правових угод, здійснення банківських операцій, оформленні доручень іншим особам для представництва перед третьою особою, посвідчення особи власника паспорта та підтвердження громадянства України із застосуванням КЕП.

При цьому БЕН ID-картки є захищеним носієм особистих ключів та використовується з метою здійснення комплексу заходів, пов’язаних з ідентифікацією особи та накладенням кваліфікованого електронного підпису з шифруванням.

Важливо знати, що КЕП не є обов’язковим, і вноситься лише за вашим бажанням, але не раніше від дати виповнення вам 18 років.

Більше інформації за лінком https://dmsu.gov.ua/news/dms/6686.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь