A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Випалювання сухої рослинності

Дата: 25.03.2020 14:40
Кількість переглядів: 510

Фото без опису

20 березня близько 10 години надійшло повідомлення в про те, що поблизу с. Оленівка, сталося загорання сухої трави та очерету на площі близько 7 га.

Внаслідок пожежі вогнем знищено: суху траву та очерет на площі близько 7 га.

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

22 березня близько 13 години 30 хвилин надійшло повідомлення про те, що між містом Борзна та селом Оленівка, сталося загорання сухої трави на площі близько 0,5 га.

Внаслідок пожежі вогнем знищено: суху траву на площі 0,5 га.

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Разом з цим інформуємо, що починаючи з 23 березня 2020 року, працівниками Борзнянського РС УДСНС України у Чернігівській області продовжується робота по складанню матеріалів про пожежі та направлення їх на розгляд Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

Згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Олександр ФІЛОНЕНКО, головний інспектор
Борзнянського РС УДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь