A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Дім (не)безпеки

Дата: 01.04.2020 12:01
Кількість переглядів: 400

Фото без опису

На час карантину, у зв’язку з пандемією коронавірусу, багатьом людям рекомендується працювати з дому, щоб уникати скупчення людей. Багато хто вимушений брати відпустку з метою догляду за дітьми. Хоча дім багато хто вважає найбезпечнішим місцем, для жертв домашнього насильства це далеко від реальності.

Коли робоче життя переноситься в домівки, обмежувальні заходи, пов’язані з карантином, можуть неоднозначно впливати на становище жінок та сімей з дітьми. Ідеться про можливе зростання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, а також обмеження в користуванні соціальними послугами.

Про зростання випадків домашнього насильства говорять також на міжнародному рівні. Отож нагадуємо, що за умисне й систематичне фізичне, психологічне або економічне насильство передбачене покарання у вигляді громадських робіт, піврічного арешту, 5-річного обмеження або 2-річного позбавлення волі. А суд може застосувати до особи, яка вчинила домашнє насильство, один або декілька обмежувальних заходів: від заборони перебувати в місці спільного проживання до заборони спілкуватися навіть через третіх осіб.

Тому закликаємо всіх бути терпимими один до одного, уважними до себе та близьких, а також тих, кому може знадобитися ваша допомога. Разом із тим, якщо ви зіткнулися з явищем домашнього насильства особисто або стали свідком домашнього насильства, терміново завертайтеся на 102. В Україні також дієт Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного) та «гаряча лінія» для жертв домашнього насильства – 1547.

Рішенням виконавчого комітету Борзнянської міської ради від 17 березня 2020 року при центрі надання соціальних послуг створена мобільна бригада психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, яка здійснює роботу щодо надання соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики відповідно до  потреб постраждалих осіб. Телефон мобільної бригади – 34-395, з мобільного (04653) 34395.

Кожен, хто потребує підтримки чи консультації з приводу домашнього насильства, гендерної дискримінації або торгівлі людьми чи має інформацію про сім'ї, які на даний час потребують невідкладної допомоги, має можливість звернутися також до відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Борзнянської міської ради за телефоном 34-121, з мобільного (04653)34121.

Відділ культури, сім’ї, молоді та спорту Борзнянської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь