A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Гнучкі умови реструктуризації боргу: ТОВ «Чернігівгаз Збут» допомагає клієнтам подолати кризу

Дата: 14.08.2020 15:18
Кількість переглядів: 412

Фото без опису

Фінансова криза, що виникла внаслідок тривалого карантину, призвела до росту обсягів неплатежів за отримані послуги газопостачання у Чернігівській області. Так, більш ніж 285 тисяч родин Чернігівщини потрапили до списків боржників.

«Ми розуміємо, що переважна більшість людей у цьому списку — це не злісні неплатники, а люди, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тож, ми пропонуємо нашим клієнтам гнучку систему реструктуризації заборгованості. Торік нею скористалися 228 домогосподарств, на суму понад 1,2 мільйона гривень, цьогоріч сума погашень боргів скромніша — 209 тисяч гривень», — зазначає директор ТОВ «Черінігівгаз Збут» Іван Луста.

Укласти договір реструктуризації нескладно. Для цього власник житла має звернутися до ТОВ «Черінгівгаз Збут» з відповідною заявою. У Чернігові такі заяви приймаються в головному офісі, у районах документи приймають уповноважені представники. Перелік усіх точок контакту та час їх роботи можна знайти на сайті компанії.

Для того, щоб взяти участь у програмі реструктуризації, споживачу необхідно надати наступний пакет документів:

- свідоцтво про право власності на житло;

- довідка про склад сім’ї;

- паспорт;

- ІПН (індивідуальний податковий номер).

Якщо житло неприватизоване, то замість свідоцтва про право власності потрібно надати копію особового рахунку з ЖЕКу.

«Очевидно, серед причин невеликої кількості цьогорічних реструктуризацій - необхідність одразу сплатити 50 % суми заборгованості. Ми розуміємо, що для деяких категорій наших споживачів навіть це — непідйомні гроші. Тож, ми йдемо назустріч клієнтам і, залежно від ситуації, пропонуємо сплатити від 30 % до 50 % боргу, що значно полегшить разове фінансове навантаження на родину», — додає керівник ТОВ «Черінігівгаз Збут» Іван Луста.

Важливо пам’ятати, за кілька місяців стартує опалювальний сезон і всім, хто планує оформлювати субсидію, необхідно розрахуватися з боргами або оформити угоду на їх погашення частинами.

Довідка: ТОВ «Чернігівгаз збут» з 2015 року постачає природний газ усім категоріям споживачів Чернігівської області. Компанія є законодавчо визначеним постачальником газу зі спеціальними обов’язками. Клієнтами компанії є понад 357,5 тисяч сімей Чернігівщини, понад 1,2 тисяч промислових підприємств та бюджетних організацій, 47 релігійних організації, яким ТОВ «Чернігівгаз Збут» відпускає понад 250 мільйонів метрів кубічних газу на рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь