A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

ТОВ «Чернігівгаз Збут» пропонує спланувати витрати наперед

Дата: 04.12.2020 14:17
Кількість переглядів: 375

Планування витрат — один із найбільш дієвих способів економити кошти сімейного бюджету. У грудні поточного року ТОВ «Чернігівгаз Збут» пропонує клієнтам обрахувати майбутні витрати на природний газ на наступний місяць. У грудневих платіжках клієнти отримають не лише рахунок за природний газ, спожитий у листопаді, а й обсяг очікуваного споживання в грудні.

«Рядок «Очікуване споживання» — це не новація, уперше жителі області отримали змогу наперед розрахуватись за отриманий ресурс ще в грудні 2017 року. Варто зазначити, що лише минулого опалювального сезону близько 7 % наших клієнтів користувалася такою можливістю. По-перше, це заздалегідь сплановані витрати як ресурсу, так і коштів бюджету кожної родини. По-друге — це своєрідна страховка від виникнення заборгованості, адже з огляду на нестабільну економічну ситуацію, що склалася впродовж останніх місяців, будь-які протерміновані зобов’язання можуть стати непідйомним тягарем для родини», — говорить директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Особливої актуальності така можливість набуває перед новорічними канікулами та пов’язаними з ними святкуваннями. Та й початок року — це традиційно фінансово нестабільний час. Втім, оплата «Очікуваного споживання» — це вибір клієнта. Зваживши всі «за» і «проти» споживач сам приймає рішення, як йому зручніше сплачувати за природний газ.

Уже в грудневих платіжках клієнти ТОВ «Чернігівгаз Збут» побачать рядок «Очікуване споживання». Для кожного клієнта обсяг прогнозованого використання палива та його вартість визначається індивідуально. За основу для обрахунків буде взято обсяг споживання в грудні минулого року (який теж був доволі теплим), також буде враховано динаміку використання ресурсу протягом останніх 12 місяців.

«Як і раніше, вартість «Очікуваного споживання» буде прописана окремим рядком, а в графі «до сплати» виведена сума фактичних та прогнозованих нарахувань. Втім, поле «Сплачую» залишиться порожнім, тож остаточне рішення про оплату залишається за клієнтом. Наша мета — надати споживачу коректні дані щодо обсягів та вартості ресурсу на місяць споживання», — додав Іван Луста.

У разі, якщо абонент оплатить прогнозоване споживання, але фактично використає менший обсяг палива, надлишок коштів залишиться на його рахунку, як переплата. ЇЇ розмір споживач побачить у наступному рахунку.

Нагадаємо, сплатити за очікуваний об’єм споживання можна кількома способами. Перший спосіб - дочекатися паперової квитанції, другий - використати Особистий кабінет на сайті 104.ua.

 «Чернігівгаз Збут» — надійний та зручний постачальник газу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь