A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Фонд виплатив медикам 17 млн грн компенсацій втраченого заробітку за час самоізоляції від COVID-19

Дата: 09.12.2020 20:50
Кількість переглядів: 334

У разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу без засобів індивідуального захисту, медичні працівники мають право на отримання листка непрацездатності для проходження самоізоляції під меднаглядом. Заробіток, який вони втрачають за час ізоляції від COVID-19, їм компенсує Фонд соціального страхування України.

Фонд прийняв на оплату майже 11 тисяч листків непрацездатності, виданих медичним працівникам для проходження самоізоляції за кошти ФССУ. Загальна сума компенсацій становить 17,9 мільйона гривень.

Нагадаємо, Фонд компенсує для медиків втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу. Оплата здійснюється, починаючи з шостого дня, перші п’ять днів фінансує роботодавець.

Затримки з виплат матеріального забезпечення, у тому числі в разі самоізоляції, у Фонді відсутні, фінансування здійснюється вчасно та в повному обсязі. Нагадаємо, дата фінансування допомоги від Фонду залежить від дати подання роботодавцем відповідної заяви-розрахунку.

Найбільше медичних працівників, які з початку пандемії пройшли оплачувану за кошти Фонду соціального страхування України самоізоляцію під меднаглядом, зафіксовано в Житомирській області – 1 366 осіб, Чернігівській області – 753 особи, Одеській області – 667 осіб, Сумській області – 567 осіб і Львівській області – 560 осіб.

Прес – служба виконавчої дирекції Фонду 
соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь