A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2020 08:05
Кількість переглядів: 352

Фото без опису

Відповідно до Указу Президента, починаючи з 2006 року, цього дня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів здолати страшну трагедію ХХ століття.  Обрана вона була не випадково, адже саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва об’єкту «Укриття» - саркофагу над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ. Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі. Ви без обдумувань кинулись на порятунок рідної землі та співгромадян. Ваша боротьба заслуговує найщиріших слів подяки не тільки українців, а й усієї Європи.

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь