A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Нарада щодо утримання медичних закладів

Дата: 21.12.2020 18:22
Кількість переглядів: 387

Із утворенням нових районів в Україні змінюється і система управління на цих територіях, адже 90% повноважень, які раніше були на районному рівні, перейшли на рівень громад.

Від рівня якості медичних послуг залежить здоров’я населення кожної громади, тому в центрі уваги зараз стоїть питання оперативної передачі КНП «Борзнянська ЦРЛ» в управління Ніжинської районної ради та її подальше утримання. Саме про це сьогодні на спільній нараді говорили в.о. голови райдержадміністрації Тетяна Пирог, міський голова Лариса Осадчук, голова Комарівської об’єднаної територіальної громади Віктор Бондаренко, голова Ніжинської районної ради Анатолій Красносільський. На нараду також були запрошені керівництво медичних закладів первинної і вторинної ланки Анатолій Обозний та Микола Злотаренчук, депутати міської ради та представники ГО «Молодіжна рада». Запрошені голови Височанської та Плисківської об’єднаних територіальних громад з невідомих причин не змогли бути присутніми на зустрічі.

Не зважаючи на зміни, що проходять, завданням для керівництва громад та новоутворених районів є безперебійне надання медичних послуг населенню. Саме тому в контексті не лише збереження районної лікарні, а й її розвиток, оновлення обладнання, створення комфортних умов як для пацієнтів, так і лікарів.

Звичайно, чим більше в лікарні буде обслуговуватись людей, тим більше заклад отримає фінансування від Національної служби охорони здоров’я України, проте керівництво Борзнянської, Височанської, Комарівської та Плисківської об’єднаних територіальних громад також мають забезпечити співфінансування видатків на утримання лікарні. Адже, лише узгодивши позиції та об’єднавши фінансові ресурси можливо працювати на благо і в інтересах всіх жителів.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь