A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Служба зайнятості сьогодні – сервісна установа нових можливостей

Дата: 18.12.2020 14:31
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

Для шукачів роботи та роботодавців впроваджено цілу низку електронних сервісів, якими можна скористатися, не виходячи з дому. На порталі державної служби зайнятості, у вільному доступі, база вакансій у межах країни, електронна черга для безробітних, електронні кабінети для роботодавців та шукачів роботи, платформи з профорієнтації та освітній портал.

Шукати роботу та будувати кар’єру допомагають кар’єрні радники, які забезпечують індивідуальний супровід клієнта на шляху до працевлаштування. Діє інститут консультанта роботодавця, мета якого полягає у розширенні підходів до надання послуг роботодавцям з урахуванням специфіки ринку праці регіону.

Служба зайнятості демонструє сучасний підхід у підборі кадрів, працюючи на засадах рекрутингу, тобто на повному ринку праці. Задля оперативності створено інтерактивні карти вакансій, доступні всім користувачам мережі Інтернет; розвиваються інші онлайнсервіси, корисні для шукачів роботи та роботодавців.  Крім того, діють програми фінансової підтримки створення та збереження робочих місць.

Профорієнтаційні послуги служби зайнятості стали більш доступними, оскільки надаються також в дистанційному режимі. На спеціальних онлайнплатформах можна пройти комплексну профдіагностику, зробити оцінку власного кар’єрного потенціалу, опанувати техніку пошуку роботи.

Для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці служба зайнятості пропонує низку освітніх можливостей для дорослого населення – безкоштовно і в стислі терміни можна здобути затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію. Зокрема, 11 центрів професійно-технічної освіти, які діють у системі  державної служби зайнятості, здійснюють професійну підготовку за 95 ліцензованими робітничими професіями.

Освітні послуги служби зайнятості – не лише для безробітного населення. Громадяни, старше 45 років, для підвищення своєї конкурентоспроможності можуть отримати ваучер на навчання. Водночас, як безробітні, так і громадяни, які не перебувають на обліку в службі зайнятості, можуть підтвердити результати неформального професійного навчання.

Борзнянська РФ Чернігівського ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь