A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

До Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 08:40
Кількість переглядів: 276

Фото без опису

Рівно 35 років тому, для багатьох життя розділилось на «До і після Чорнобиля»…

Вночі о 1 годині ночі на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС в результаті серії теплових вибухів був зруйнований 4-й реактор. Значна кількість радіоактивних речовин потрапила в навколишнє середовище. За розрахунками експертів, сумарний вихід радіоактивних матеріалів становив 50 млн. кюрі, що рівнозначно наслідкам вибухів 500 атомних бомб, скинутих в 1945 році на Хіросіму.

За офіційними даними загалом внаслідок Чорнобильської аварії потерпіли близько 5 млн. осіб, з них понад 2,6 млн. українців, у тому числі понад 600 тис. дітей.

Але смертельні промені радіації виявилися безсилими перед героїзмом і самовідданістю тих чоловіків і жінок, які зійшлися в нерівному бою з ядерною стихією в Чорнобилі. Їхній подвиг назавжди увійшов до літопису мужності й патріотизму українського народу.

Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв-ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров’я, без вагань та роздумів, усвідомлюючи всю складність ситуації, ступили назустріч смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей.

Висловлюємо нашим ліквідаторам найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію, сміливість та відвагу. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь