Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Кількість вагітних працівниць порівняно з минулим роком зменшилась на 7,5%

Дата: 31.05.2021 12:02
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

За підсумками січня–квітня 2021 року кількість осіб, які звернулись до Фонду соціального страхування України для отримання допомоги по вагітності та пологах, зменшилась на 7,5%, або 3 810 працівниць порівняно з тим же періодом минулого року.

Єдиним регіоном, де спостерігається зворотна тенденція збільшення кількості працюючих вагітних жінок є Херсонщина. В області за виплатами по вагітності та пологах звернулись у січні–квітні 796 застрахованих осіб – на 2,4% або 19 осіб більше відносно того ж періоду 2020 року.

Загалом упродовж перших чотирьох місяців цього року Фонд прийняв на фінансування заяви-розрахунки на виплату допомог по вагітності та пологах для 46 976 жінок на суму майже 1,6 мільярда гривень.

За цей період застраховані особи провели в декретних відпустках майже 5 мільйонів днів, кожен з яких підлягає оплаті за кошти ФССУ в розмірі 100% середнього доходу.

Нагадаємо, у загальних випадках тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді. Крім того, жінкам, віднесеним до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності терміном 180 календарних днів.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь