Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Кожна дитина хоче мати сім’ю!

Дата: 07.06.2021 16:59
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

Сім’я – головна цінність у житті будь-якої людини, а дитинство – запорука майбутнього! Право дитини на сім’ю визначено законами. І це не лише законодавча норма, а й закон природи. Жоден державний заклад, навіть самий комфортабельний не замінить родину. Тільки в сім’ї дитина пізнає любов, почуває себе щасливою, вчиться будувати власну родину. Батьки не тільки дають їй життя, а й відповідають за догляд та виховання, передають досвід поколінь, прищеплюють моральні цінності та духовність.

Сім’я – це неповторне середовище для розвитку дитини, формування її в повноцінну людину і громадянина. Право кожної дитини – рости та виховуватись в щасливій власній родині. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Але, на жаль, у сучасному світі не всі діти можуть скористатися цим правом через складні життєві обставини, в які потрапили їх батьки. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, позбавлені цієї життєвої підтримки. Альтернативою сім’ї виступають інші форми сімейного виховання – усиновлення, опіка, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу. А нещодавно з’явилася нова форма виховання – це патронат над дитиною.

У всі часи людство рятувало милосердя та взаємодопомога. Останнім часом все більше сімей наважуються взяти на виховання чужу дитину. Адже кожна дитина потребує тепла і захисту батьків.

Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих, душевно щедрих і готових до самопожертви людей.

Основна мета сімейних форм виховання – тимчасове утримання (окрім усиновлення) й виховання дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Практично кожна дитина, яка сьогодні виховується в державному закладі, мріє про сім’ю.

Якщо Ваше серце наповнює любов до дітей та ви бажаєте, щоб Ваш дім наповнився дитячим щебетом, маєте бажання взяти у свій дім на виховання та спільне проживання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, дарувати їй свою батьківську любов та турботу, усиновити чи створити прийомну сім’ю або стати патронатними вихователями звертайтеся за детальнішою інформацією до працівників служби у справах дітей Борзнянської міської ради за адресою: м. Борзна, вул. П. Куліша, 104, 3 поверх, кабінет № 4.

Ми з задоволенням надамо детальну інформацію і допоможемо Вам здійснити такий благородний вчинок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь