A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Кожна дитина хоче мати сім’ю!

Дата: 07.06.2021 16:59
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

Сім’я – головна цінність у житті будь-якої людини, а дитинство – запорука майбутнього! Право дитини на сім’ю визначено законами. І це не лише законодавча норма, а й закон природи. Жоден державний заклад, навіть самий комфортабельний не замінить родину. Тільки в сім’ї дитина пізнає любов, почуває себе щасливою, вчиться будувати власну родину. Батьки не тільки дають їй життя, а й відповідають за догляд та виховання, передають досвід поколінь, прищеплюють моральні цінності та духовність.

Сім’я – це неповторне середовище для розвитку дитини, формування її в повноцінну людину і громадянина. Право кожної дитини – рости та виховуватись в щасливій власній родині. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Але, на жаль, у сучасному світі не всі діти можуть скористатися цим правом через складні життєві обставини, в які потрапили їх батьки. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, позбавлені цієї життєвої підтримки. Альтернативою сім’ї виступають інші форми сімейного виховання – усиновлення, опіка, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу. А нещодавно з’явилася нова форма виховання – це патронат над дитиною.

У всі часи людство рятувало милосердя та взаємодопомога. Останнім часом все більше сімей наважуються взяти на виховання чужу дитину. Адже кожна дитина потребує тепла і захисту батьків.

Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих, душевно щедрих і готових до самопожертви людей.

Основна мета сімейних форм виховання – тимчасове утримання (окрім усиновлення) й виховання дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Практично кожна дитина, яка сьогодні виховується в державному закладі, мріє про сім’ю.

Якщо Ваше серце наповнює любов до дітей та ви бажаєте, щоб Ваш дім наповнився дитячим щебетом, маєте бажання взяти у свій дім на виховання та спільне проживання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, дарувати їй свою батьківську любов та турботу, усиновити чи створити прийомну сім’ю або стати патронатними вихователями звертайтеся за детальнішою інформацією до працівників служби у справах дітей Борзнянської міської ради за адресою: м. Борзна, вул. П. Куліша, 104, 3 поверх, кабінет № 4.

Ми з задоволенням надамо детальну інформацію і допоможемо Вам здійснити такий благородний вчинок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь