A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

УВАГА: АМБРОЗІЯ!

Дата: 26.07.2021 10:43
Кількість переглядів: 238

Фото без опису

Виконавчий комітет Борзнянської міської ради повідомляє, що у зв’язку з настанням періоду цвітіння амброзії полинолистої, яка належить до карантинних бур’янів, збільшилась імовірність завдання шкоди здоров’ю населення.

За статистикою кожен 3-5 житель схильний до алергічних захворювань або вже страждає на них. Найактивніший період прояву алергії припадає саме на період цвітіння цієї рослини (кінець липня та серпень). При тому, що алергійний поліноз виникає в різних його проявах як у дорослих, так і у дітей.

Щоб запобігти подальшому розповсюдженню амброзії, боротьбу з нею слід розпочинати щорічно до цвітіння та утворення насіння методом виривання з корінням, регулярного покосу або засіванням сумішшю газонних трав, не допускати засмічення ґрунту.

Згідно Закону України «Про карантин рослин» проведення заходів щодо знищення карантинних організмів на земельних ділянках проводяться силами та коштом землевласників та землекористувачів або орендарів земельних ділянок.

Відповідно до п. 9.2 Правил благоустрою Борзнянської міської територіальної громади до обов’язків власників і користувачів міських зелених насаджень входить: проведення ефективних заходів по підвищенню родючості ґрунтів, запобігання забрудненню зелених насаджень відходами, сміттям, їх заболочуванню та заростанню бур’янами, зокрема амброзією. Тобто громадяни, які використовують присадибні ділянки мають знищувати карантинні рослини на них.

Борзнянська міська територіальна громада закликає всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану нашої громади, до плідної співпраці по знищенню амброзії на засмічених ділянках.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь