A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

АТ «Чернігівгаз»: Вчасне технічне обслуговування внутрішніх газових мереж рятує життя

Дата: 28.07.2021 12:33
Кількість переглядів: 236

«Подбай про безпеку» – газовики пропонують клієнтам технічне обслуговування внутрішніх газових мереж за акційною ціною – 300 грн на рік. Витоки газу є основною причиною викликів 104, і є вкрай небезпечними для здоров’я.

З початку року у побутових споживачів було виявлено 4660 витоків газу. Найрозповсюдженіші випадки: витік газу на електроізоляційній муфті внутрішніх газопроводів, витоки на різьбових з’єднаннях перед та після крану на опусках приладів, непрацюючі пружинно-сальникові крани на опусках перед газовими приладами, витік газу на пробкових кранах.

«Найнебезпечнішими є «зашиті» газопроводи. Люди не знають, що, дбаючи про дизайнерську красу приміщення, наражають себе і рідних на небезпеку. Адже гіпсокартонові та інші короби унеможливлюють вчасне виявлення витоків на газопроводах та перевірку їхнього технічного стану. Люди не знають про незначний витік газу, при цьому газ у оселі накопичується і може спричинити нещасні випадки», – зауважують у газорозподільній компанії АТ «Чернігівгаз».

Які ознаки отруєння побутовим газом (метаном)?

  • При легкому отруєнні характерні наступні симптоми: головний біль, сльозотеча, загальна слабкість, болі в серці, запаморочення і сонливість.
  • Середній ступінь тяжкості характеризується втратою орієнтації, порушеною координацією, прискореною ЧСС (частота серцевих скорочень).
  • При тяжкому отруєнні можливі втрата свідомості, ураження серцевого м’яза і головного мозку і набряклість легень.
  • Також зустрічається миттєва інтоксикація, ознаками якої є втрата свідомості після декількох вдихів, асфіксія і зупинка серця.

Вчасно виявити витоки газу допоможе регулярне технічне обслуговування внутрішніх мереж.

Що отримує клієнт, підписавши договір з газорозподільною компанією?

  • обстеження газової мережі на предмет можливих витоків газу від вводу в будинок (квартиру) до газового приладу;
  • приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів;
  • огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку;
  • перевірку працездатності і змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах;
  • усунення витоків на муфтових з’єднаннях.

Послуга є ринковою. Укладення договору клієнтами відбувається на добровільних засадах.

Усі необхідні документи (договір, акт виконаних робіт, рахунок) надає клієнту працівник компанії. Під час візиту він має бути одягнений у спецодяг та пред’явити посвідчення.

Оплата за надану послугу відбувається виключно у безготівковій формі. Клієнт може оплатити послугу картою через POS-terminal, або ж протягом 5 днів у будь-якому банківському відділенні чи на пошті.

Згідно з діючим законодавством, технічне обслуговування – це контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення та інші операції з утримання газових мереж у справному та працездатному стані. Отримати всю необхідну інформацію з питання проведення ТО внутрішніх газових мереж можна в Клієнтських просторах 104.ua, або в контакт-центрі 067 65 64 104, (0462) 61 62 04.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь