Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Міський голова Лариса Осадчук відвідала обласні змагання вальників лісу

Дата: 06.08.2021 13:10
Кількість переглядів: 374

Фото без опису

Міський голова Лариса Осадчук завітала на змагання найкращих лісорубів області. Лариса Анатоліївна привітала усіх учасників та побажала перемоги найкращим та найбільш вправним майстрам цієї нелегкої професії.

Традиційно у серпні кращі лісоруби державних лісогосподарських підприємств області беруть участь у конкурсі кращого звалювальника лісу. Після короткої перерви у зв’язку з пандемією цього року учасники із усієї області демонстрували свою майстерність у вправності та точності виконання найскладніших завдань. Багаторічним партнером цих змагань є ТОВ «АНДРЕАС ШТІЛЬ», який підтримує учасників заохочувальними призами, а переможців – цінними подарунками. Основною метою цього заходу є підняття престижності професії, яка є однією із найнебезпечніших у світі. Під час проведення конкурсу величезна увага приділяється дотриманню правил техніки безпеки.

Традиційно звалювальники змагались у п’яти дисциплінах: валка лісу, монтаж ланцюга на бензопилі, розкряжування стовбура комбінованим різом та точне розкряжування, а також відокремлення (обрізання) гілок. Як завжди, найбільший інтерес серед глядачів та найбільша кількість балів – це вправа зі звалювання дерева на точність. Перед конкурсом у землю забивають три кілки – двоє по боках, один між ними. Завдання майстра – спиляти дерево так, аби воно звалилося поміж двома забитими кілками і при цьому встромило у землю третій кілок. Такого результату можуть досягти лише професійні звалювальники зі стажем!

Переможець поїде на Всеукраїнський конкурс.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь