A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Міський голова Лариса Осадчук відвідала обласні змагання вальників лісу

Дата: 06.08.2021 13:10
Кількість переглядів: 358

Міський голова Лариса Осадчук завітала на змагання найкращих лісорубів області. Лариса Анатоліївна привітала усіх учасників та побажала перемоги найкращим та найбільш вправним майстрам цієї нелегкої професії.

Традиційно у серпні кращі лісоруби державних лісогосподарських підприємств області беруть участь у конкурсі кращого звалювальника лісу. Після короткої перерви у зв’язку з пандемією цього року учасники із усієї області демонстрували свою майстерність у вправності та точності виконання найскладніших завдань. Багаторічним партнером цих змагань є ТОВ «АНДРЕАС ШТІЛЬ», який підтримує учасників заохочувальними призами, а переможців – цінними подарунками. Основною метою цього заходу є підняття престижності професії, яка є однією із найнебезпечніших у світі. Під час проведення конкурсу величезна увага приділяється дотриманню правил техніки безпеки.

Традиційно звалювальники змагались у п’яти дисциплінах: валка лісу, монтаж ланцюга на бензопилі, розкряжування стовбура комбінованим різом та точне розкряжування, а також відокремлення (обрізання) гілок. Як завжди, найбільший інтерес серед глядачів та найбільша кількість балів – це вправа зі звалювання дерева на точність. Перед конкурсом у землю забивають три кілки – двоє по боках, один між ними. Завдання майстра – спиляти дерево так, аби воно звалилося поміж двома забитими кілками і при цьому встромило у землю третій кілок. Такого результату можуть досягти лише професійні звалювальники зі стажем!

Переможець поїде на Всеукраїнський конкурс.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь