A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Про небезпеку нелегальної трудової міграції

Дата: 26.07.2021 15:44
Кількість переглядів: 386

Сьогодні питання легальної зайнятості – це не тільки питання економіки, добробуту, матеріального забезпечення, це, в тому числі – питання безпеки. До служби зайнятості звертаються люди з метою пошуку роботи. Тому приділяється велику увагу роз’ясненню переваг легальної зайнятості, пропонуються вакансії тільки з легальним працевлаштуванням. На жаль, кількість осіб в Україні котрі вирішили спробувати себе у працевлаштуванні за кордоном невпинно зростає. Однак, особа, яка наважується на виїзд за кордон, наражає себе на велику кількість прихованих загроз та небезпек. Тому з метою попередження щодо небезпек потрапляння в ситуації торгівлі людьми Борзнянською районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо даного питання, в тому числі семінари «Ризики нелегальної трудової міграції».

Під час семінарів безробітні ознайомлюються з ознаками шахрайства у сфері працевлаштування, отримують рекомендації щодо перешкоджання та уникнення обману під час пошуку роботи, поради як уберегтися від шахрайства під час працевлаштування. Особливу увагу приділено ризикам нелегальної трудової міграції, шляхам потрапляння до трудового рабства. Учасники семінару, мають можливість познайомитись з ключовими пунктами українського та міжнародного законодавства щодо міграції, визначити для себе права мігрантів, та дізнатись про статус та проблеми, які виникають в нелегальних мігрантів.

Також безробітні мають можливість ознайомитись, що необхідно перевірити, щоб не стати жертвою шахраїв, що потрібно для легального працевлаштування, куди можна звертатись, якщо у особи виникли проблеми за кордоном. Надається інформація про правовий захист та нормативну базу з питань торгівлі людьми, про установи, які опікуються питаннями подолання насильства, ознайомились з переліком послуг, які вони надають. А тих, хто все ж планує їхати за кордон, ознайомлено з головними правилами безвізового режиму з ЄС. Також безробітні отримують буклети, брошури з корисною інформацією щодо уникнення шахрайства при працевлаштуванні.

Сьогодні служба зайнятості надає допомогу шукачам легального працевлаштування в Ізраїлі. У 2017 році було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських заробітчан в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль (будівельна галузь: опалубник, лицювальник-плиточник, штукатур), який визначає механізм та конкретизує умови працевлаштування українських заробітчан в будівельній галузі на ринку праці Держави Ізраїль.

Всі безробітні під час індивідуальних прийомів та на семінарах ознайомлюються з актуальними вакансіями на місцевому та регіональному ринку праці, що є альтернативою роботі за кордоном. Адже особа, котра офіційно працює в Україні, здобуває трудовий стаж, а також має соціальні пільги та гарантії! Девіз служби зайнятості – «Живи і працюй в Україні».

 

Провідний фахівець з профорієнтації
Борисенко Т.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь