A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Середній розмір декретних допомог від Фонду зріс на 22,3% за підсумками липня

Дата: 28.08.2021 08:36
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

Сума середньоденної виплати допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України за підсумками липня 2021 року склала 344,7 гривні. Це на 22,3%, або на 63 гривні більше, ніж у тому ж місяці минулого року.

У розрізі регіонів за даними липня середньоденний розмір допомоги коливається від 272 грн у Волинській області до 504,9 грн у Києві. Нагадаємо, розмір допомоги по вагітності та пологах залежить від середньої заробітної плати застрахованої особи. Фонд фінансує цей вид матеріального забезпечення у сумі 100% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу.

Загалом упродовж минулого місяця Фонд прийняв на фінансування заяви-розрахунки для виплати декретних допомог на суму понад 434,7 млн гривень.

Зверніть увагу, дата фінансування декретної допомоги прямо залежить від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку на виплату коштів працівнику. Слідкувати за станом надання матеріального забезпечення застраховані особи можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду.

Нагадуємо, ФССУ фінансує зазначену допомогу для всіх працюючих жінок за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах. У загальних випадках її тривалість складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів).

Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь