A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Відбулося урочисте відкриття публічної бібліотеки

Дата: 31.08.2021 18:36
Кількість переглядів: 483

Сьогодні, 31 серпня, відбулося урочисте відкриття Комунального закладу «Публічна бібліотека» Борзнянської міської ради. На заході були присутні численні гості, а саме: міський голова Лариса Осадчук, заступник міського голови Тетяна Пирог, начальник відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Сергій Іващенко, директорка Борзнянського Будинку дитячої та юнацької творчості Оксана Черненко, директорка Борзнянської дитячої музичної школи Валентина Борщевська, директор Чернігівського обласного історико-меморіального музею-заповідника П. Куліша «Ганнина Пустинь» Юрій Блоха, директорка Борзнянського художньо-меморіального музею «Садиба народного художника України О. Саєнка» Ніна Храпач, директорка Борзнянського народного історико-краєзнавчого музею Ольга Черненко та інші. Першим поважним гостем бібліотеки стала Лариса Куровська.

Почесне право перерізати червону стрічку та офіційно відкрити КЗ «Публічна бібліотека» було надано міському голові Ларисі Осадчук. Далі на гостей урочистого заходу чекала цікава екскурсія від директора бібліотеки Юлії Леусової. Вона розповіла про функціональні можливості даного закладу, які вже втілюються в життя на сьогоднішній день, та поділилася планами на майбутнє. Присутні гості зазначили, що просторі відремонтовані світлі кімнати дарують відчуття затишку та спокою, що так необхідно у читальних залах сучасних бібліотек. Юлія Миколаївна розповіла, що бібліотека буде надавати не тільки бібліотечні послуги, також у цих затишних кімнатах будуть проводитися творчі вечори, буде створене молодіжне літературне кафе, ляльковий театр, гуртки за інтересами, відбуватимуться презентації книг, а для відвідувачів літнього віку серед бібліотечних послуг буде діяти ще одна нова функція: допомога пенсіонерам у передачі показників лічильників газу та електроенергії, адже у часи діджиталізації це справжня проблема для людей похилого віку. Ще однією цікавою ідеєю є надання послуг бібліотечної няні. У новоствореній бібліотеці є кімната для дітей, де батьки зможуть залишати своїх діток на короткий термін і вирішувати нагальні справи у місті, а в цей час малеча проведе час з користю із бібліотечною нянею, яка організує розвиваючий комплекс розваг для дитини.

На урочистому відкритті бібліотеки лунали святкові привітання від гостей та запальні українські пісні від працівників КЗ «Центр культури та дозвілля». За сприяння старости Малозагорівського старостинського округу Миколи Пшенишного першою почесною гостею бібліотеки стала Лариса Дмитрівна Куровська, яка презентувала свою нову книгу під назвою «Глибінь буття не можна осягнути…». На сторінках цієї книги розгорнулася історія нашої Борзнянщини. Авторка виконала кропітку роботу збираючи інформацію від старожилів громади та опрацьовуючи історичні документи в державних архівах.

Бажаємо новоствореному комунальному закладу успіху та процвітання. Невдовзі у старостинських округах громади запрацюють бібліотеки-філії КЗ «Публічна бібліотека».

Довідково: КЗ «Публічна бібліотека» Борзнянської міської ради знаходиться за новою адресою: м. Борзна. вул. Ганни Барвінок, 7 (2 поверх).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь