Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Громадські обговорення у с. Забілівщина

Дата: 07.09.2021 16:39
Кількість переглядів: 667

Фото без опису

Сьогодні, 7 вересня, відбулося громадське обговорення проєкту з будівництва свинокомплексу у с. Забілівщина. На слуханнях були присутні: міський голова Лариса Осадчук, керуюча справами – секретар виконавчого комітету ради Альона Волковицька, начальник відділу містобудування, архітектури та економічного розвитку Тетяна Богдан, представники філії німецької компанії VEDA та майбутній інвестор Ліон Коновалюк, який і планує будівництво даного свинокомплексу на території села.

Представники компанії VEDA детально розповіли про план організації та створення умов для утримання свиней на території комплексу з урахуванням всіх екологічних норм. Вони неодноразово наголосили, що мають величезний досвід, їхні технології не створюють дискомфорту для навколишнього середовища, ще раз запевнили місцевих жителів, що на їхніх фермах відсутній неприємний запах, оскільки на виробництві вони використовують спеціальні бактерії для переробки відходів, які утримуються у спеціальних контейнерах.

Зі свого боку інвестор наголосив, що думка селян йому важлива, і запевнив, що даний свинокомплекс буде збудовано з дотриманням усіх санітарних норм, тут працюватимуть місцеві жителі. Леон Олександрович сказав, що він відкритий до спілкування з мешканцями і готовий організувати поїздку до аналогічних ферм у Київській та Тернопільській областях.

Після активних обговорень жителі села підтримали розробку проєкту будівництва свинокомплексу на території Забілівщини, але домовилися відвідати аналогічні побудови у інших областях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь