A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: підготовка до зими для бюджетників буде напруженою

Дата: 22.09.2021 10:57
Кількість переглядів: 240

За вісім місяців поточного року ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», поставило своїм клієнтам 136,5 млн кубометрів газу. Майже 95 % ресурсу спожили побутові споживачі, решту – бюджетні й бізнесові структури.

У бюджетній сфері упродовж січня-серпня 2021 року помітний значний приріст споживання природного газу — понад 36%. У ТОВ «Чернігівгаз Збут» наголошують, що саме цей сегмент споживачів викликає сьогодні найбільше занепокоєння.

«Наразі, ми постачаємо природний газ бюджетним організаціям на договірних умовах за ціною від 10 до 19 гривень, але навіть максимальні ціни за договорами не відповідають реаліям ринку. У середині минулого тижня на Українській енергетичний біржі ціна закупівлі ресурсу перевищила 30 гривень за куб. В умовах такої ринкової вартості ресурсу товариство змушене розривати договори з бюджетними установами», — заявив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

За його словами, бюджетним організаціям для сталого проходження опалювального сезону уже сьогодні необхідно проводити підготовку тендерних процедур та виходити на закупівлі, враховуючи діючі на ринку газу ціни. Тож цьогорічна підготовка до зими має включати в себе комплекс не лише технічних, а й економічних заходів.

У компанії зазначають, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року побутові споживачі скоротили використання природного газу майже на 10%. Бізнес обсяги споживання цьогоріч наростив, споживши за 8 місяців на 20% більше ресурсу, ніж торік.

«Бізнес-організації нарощують обсяги використання газу. Топ-3 галузі — сільське господарство, харчова промисловість та сфера обслуговування. Останні дві поступово виходять на докарантинні обсяги, а сільськогосподарське виробництво може значно перевищити минулорічні показники, адже волога осінь посилює необхідність запуску зерносушарок, які є переважними споживачами в цій галузі», — зазначив начальник відділу продажів юридичним особам ТОВ «Чернігівгаз Збут» Ігор Полулях.

У ТОВ «Чернігівгаз Збут» наголошують, що цінові коливання на ринку не торкнуться побутових споживачів. Вартість газу для населення, зафіксована річними тарифами, залишається на рівні 7,99 грн за кубометр.

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь