A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

За підсумками ІІІ кварталів потреба у видатках за лікарняними зросла на 56,1%

Дата: 13.10.2021 10:43
Кількість переглядів: 205

У січні–вересні 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування лікарняні з тимчасової втрати працездатності на суму понад 10,9 мільярда гривень – це на 56,1%, або 3,9 млрд грн більше, ніж за той же період 2020 року.
Упродовж трьох кварталів цього року лікарняні на оплату подали на пів мільйона осіб більше – 2 млн працюючих проти 1,5 млн у минулому році.
Зросла також тривалість лікарняних і загальна кількість днів, прийнятих ФССУ на оплату. За підсумками дев’яти місяців допомогу по тимчасовій непрацездатності призначено за 29,5 млн днів – на 37,3%, або 9 млн днів більше, ніж у 2020-му.
Звертаємо увагу, що дата фінансування Фондом допомоги по тимчасовій втраті працездатності прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку роботодавцем як у випадку паперових, так і для е-лікарняних.
Попри збільшення стандартних строків фінансування матеріального забезпечення, яке пов’язано із перевищеннями потреби у видатках над доходами ФССУ через пандемію, усі види допомог надаються Фондом у повному обсязі.
Кошти для надання матеріального забезпечення і страхових виплат направляються Фондом кожного дня, по мірі надходжень частки від ЄСВ. Аби працівники могли слідкувати за станом фінансування онлайн, щоденно у телеграм-каналі Фонду оновлюється інформація про суми і напрями виплат за тегом #фінансування_оперативно. Після проведення фінансування проходить декілька днів банківських операцій, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця. Ця інформація оновлюється за тегом #фінансування_страхувальників у розрізі регіонів.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь