A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Триває процес реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

Дата: 28.10.2021 17:23
Кількість переглядів: 334

Фото без опису

Сьогодні, 28 жовтня, заступник Борзнянського міського голови Тетяна Пирог спільно з працівниками служби у справах дітей та директором Центру надання соціальних послуг взяли участь у розширеному засіданні обласної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, яке відбулось в режимі відеоконференцзв’язку.

На засіданні було розглянуто питання «Про стан соціально-правового захисту дітей, зарахованих на цілодобове перебування до закладів інтернатного типу системи освіти та охорони здоров’я, а також соціальну роботу з їх сім’ями». Було проаналізовано ситуацію з порушеного питання по кожній територіальній громаді.

Протягом 2021 року на цілодобове перебування до закладів системи освіти зараховано 47 дітей, які походять з Борзнянської територіальної громади, з них 3 дітей з інвалідністю. У 12 дітей наявні складні життєві обставини, 9 з них перебуває на обліку в службі у справах дітей Борзнянської міської ради. З їхніми батьками проводиться робота щодо мінімізації складних життєвих обставин та надається послуга соціального супроводу. Протягом поточного року 2 дітей набули статусу позбавлених батьківського піклування в закладах інституційного догляду та були влаштовані в сімейні форми виховання.

За результатами засідання територіальним громадам рекомендовано й надалі продовжувати роботу щодо профілактики соціального неблагополуччя, своєчасне надання допомоги сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь