A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

20 листопада – День спільних дій в інтересах дітей

Дата: 19.11.2021 16:29
Кількість переглядів: 317

Фото без опису

Традиційно в Україні 20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини. А світі – це День дитини.

Ратифікувавши в 1991 році Конвенцію ООН про права дитини, Україна поклала на себе зобов’язання щодо захисту прав дітей і визнала свою відповідальність перед світовим співтовариством щодо забезпечення на своїй території всіх положень цього документа, підтвердила свій курс на підтримку загальнолюдських цінностей та розбудову демократичної держави.

20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН проголосила Декларацію прав дитини, яка визначила основні життєві потреби дитини, її основні права, право національності та ім’я, право на освіту, заборону дитячої праці, право на гру та розвиток.

Конвенція ООН про права дитини – міжнародний документ, який вперше в історії людства визначив повний спектр прав дитини та правові стандарти в сфері захисту прав дитини. ЇЇ називають «Велика хартія вільностей для дітей», світовою конституцією прав дитини.

В Україні відзначається День спільних дій в інтересах дітей як один із шляхів консолідації зусиль усіх громадських, державних та суспільних інституцій, що опікуються проблемами дітей, засобів масової інформації, соціально відповідального бізнесу, а також кожного, хто небайдужий до становища дітей в нашій країні.

Працівники служби у справах дітей Борзнянської міської ради, професійним обов’язком яких є захист прав та інтересів дітей, напередодні цього дня передали закладам освіти громади інформаційні буклети, які містять контактні номери телефонів служби та ювенальної поліції, а також «телефон довіри» для дітей та їх батьків. А днем раніше на сесії Борзнянської міської ради була затверджена Програма попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на 2022-2024 роки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь