A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Вшанували пам’ять жертв Голодомору

Дата: 27.11.2021 13:43
Кількість переглядів: 334

Фото без опису

Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був Голодомор 1932-1933 рр. Ця спрямована проти українського селянства акція повинна була ліквідувати основу української нації і національного відродження, унеможливити протистояння радянській владі. Добре усвідомлюючи катастрофічне становище селян, влада продовжувала конфіскацію збіжжя, а якщо хліба не було, забирали картоплю, сало, соління, тобто всі продуктові запаси. 7 серпня 1932 року радянська влада ухвалила так званий «закон про п’ять колосків», відповідно до якого за крадіжку колгоспного майна вводилася «вища міра соціалістичного захисту» – розстріл з конфіскацією всього майна або позбавлення волі на термін не менше 10 років.
Ці страшні події довгий час замовчувалися диктаторським режимом Сталіна, всі згадки про нечуваний в історії людства голодомор в Україні вважалися наклепом на радянську владу. І тільки 28 листопада 2006 року Верховна Рада України ухвалила закон, який визнав Голодомор геноцидом українського народу.

У день пам’яті жертв цього жорстокого злочину ми знову згадуємо ті страшні події, молимося за упокій невинних душ, загублених сталінським режимом. З метою вшанування жертв Голодомору керівний склад міської ради спільно з керівниками громадських організацій Сергієм Локтем та Михайлом Устименком поклали квіти до пам’ятника жертвам голодомору. Протоієрей Іван Олинчук відслужив поминальну службу за упокій невинних жертв голодного терору.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь