A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Розмір пенсії збільшився

Дата: 06.12.2021 16:02
Кількість переглядів: 236

У зв’язку зі зростанням розміру прожиткового мінімуму з 1 грудня ц.р. проведено перерахунок пенсійних виплат 268 тис. пенсіонерів області. Підвищені пенсії отримають майже 212 тис. осіб, середній розмір підвищення становить 92 гривні.
Середній розмір пенсії в області станом на 01.12.2021 складає 3629 грн. У порівнянні з 1 січня 2021 року середній розмір пенсії збільшився на 454 грн (на 14%).
Про це повідомила заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Наталія Білозуб.

З 1 грудня поточного року, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», збільшуються дві величини, що впливають на розмір пенсії — прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (з 1854 до 1934 грн) і мінімальна заробітна плата (з 6 000 до 6 500 грн).
Кому перерахували пенсійні виплати

  • Пенсіонерам, які мають повний страховий стаж, розмір мінімальної пенсії за віком підвищився з 1854 до1934 грн.
  • Непрацюючим пенсіонерам, які мають значну тривалість страхового стажу і в яких пенсії більші за мінімальну, перераховано доплату за понаднормовий стаж, який визначається у відсотках від розміру прожиткового мінімуму.
  • Збільшилася мінімальна пенсійна виплата шахтарям, учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни.
  • Збільшився мінімальний розмір пенсії (з 2400 до 2600 грн) за віком 65-річних пенсіонерів, які не працюють, за наявності у чоловіків 35 років, у жінок — 30 років страхового стажу. Перерахунок проведено для 87 тис. пенсіонерів області, розмір пенсійної виплати підвищився у 84 тис. осіб. Середній розмір підвищення склав 146 грн.

Також перерахували

  • Пенсії за особливі заслуги перед Україною.
  • Підвищення учасникам війни, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
  • Підвищення жертвам нацистських переслідувань та членам їхніх сімей;
  • Розміри максимальної пенсійної виплати.
  • Державну соціальну допомогу на догляд особам з інвалідністю внаслідок війни.
  • Розмір надбавки донорам.

Важливо
Грудневі перерахунки проведено автоматизованим способом, тому звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір підвищення розраховано індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться в пенсійній справі. Пенсії виплачуватимуться пенсіонерам у визначену дату, починаючи з 4 грудня.

Довідково
Загальна кількість пенсіонерів в області станом на 01.12.2021 складає 313 тис. осіб, з них 19,2 тис. — пенсіонери силових структур. У порівнянні з початком року кількість пенсіонерів зменшилась на 2,3% (на 7,6 тис. осіб).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь