A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

9 грудня – Міжнародний день пам’яті жертв злочинів геноциду, вшанування їхньої людської гідності і попередження злочинів

Дата: 09.12.2021 15:54
Кількість переглядів: 642

Фото без опису

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день пам’яті жертв злочинів геноциду, вшанування їхньої людської гідності і попередження цих злочинів, проголошений резолюцією Генасамблеї ООН у вересні 2005 року.
Ця дата обрана тому, що саме 9 грудня 1948 року була прийнята Конвенція про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Відзначення започатковане з метою підвищення обізнаності суспільства про положення Конвенції, вшанування пам’яті людей, які стали жертвами геноциду та недопущення подібних злочинів у майбутньому.

Передумовою для вчинення злочинів геноциду є прояви ксенофобії та нетерпимості щодо етнічних, релігійних та інших груп суспільства, внаслідок чого вони піддаються системній дискримінації, переслідуванню та вчиненню стосовно них жахливих актів насильства.

Українці не раз відчували на собі подібні жорстокі прояви урядів різних країн, але наймасовішим було вбивство голодом етнічних українців у 1932–1933 роках радянською владою … Голодомор в Україні вже визнали геноцидом у багатьох країнах.

Людина – найвища цінність у цивілізованому суспільстві. Вшановуючи людську гідність тих, хто став жертвою геноциду, подбаймо про те, щоб подібних злочинів не траплялось більше ніколи…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь