A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Безробітні можуть стати патронатними вихователями

Дата: 14.02.2022 16:51
Кількість переглядів: 485

Фото без опису

Центр надання соціальних послуг Борзнянської міської ради спільно з Борзнянською районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості проводять пошук кандидатів у патронатні вихователі.
Про таку альтернативу безробіттю соціальні працівники 14 лютого інформували шукачів роботи.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Щоб стати патронатним вихователем треба спочатку пройти первинний відбір на відповідність визначеним критеріям, а потім – спеціальний курс навчання. Серед вимог до патронатного вихователя такі: мати добровільного помічника, згоду усіх членів своєї родини, які проживають у помешканні, досвід виховання дитини, відповідні умови для перебування дитини, бути працевлаштованим лише як патронатний вихователь і не мати іншого підробітку, тощо.
Патронатний вихователь – це робота! І за свою роботу людина отримує грошове забезпечення в розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (наразі це 12405 грн). Також надається соціальна допомога на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя, та використовується патронатним вихователем у повному обсязі для задоволення її потреб. Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (дітям до 6 років це 5250 гривень, від 6 до 18 років це 6545 гривень), для дітей з інвалідністю — 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (відповідно 7350 і 9163 гривень).
Робота патронатного вихователя – відповідальна і складна, але потрібна і благородна.
Якщо ви маєте бажання дати дітям сімейний затишок та турботу і водночас забезпечити власну зайнятість – не зволікайте, станьте патронатними вихователями.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь