A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

До уваги пенсіонерів!

Дата: 29.04.2022 15:11
Кількість переглядів: 178

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області повідомляє, що нарахування пенсій та їх фінансування у березні та квітні 2022 року проведено своєчасно та в повному обсязі.
Зарахування пенсій за квітень місяць на поточні рахунки пенсіонерів у банках здійснено, навіть раніше встановлених дат виплат: ще наприкінці березня.
Виплата пенсій особам, що отримують їх через відділення поштового зв’язку здійснюється Укрпоштою відповідно до графіків роботи їх відділень. Оскільки звіти від Чернігівської Дирекції Укрпошти про виплату пенсій за березень та квітень до ГУ ПФУ в Чернігівській області ще не надходило, то сказати про повноту здійснення виплати пенсії даній категорії пенсіонерів на даний час не маємо можливості.
Якщо пенсіонер отримував пенсію через банківську установу, то він може отримати її в будь-якій області України, а також за кордоном, якщо його картка передбачає такі дії. Тобто це залежить від обраної пенсіонером банківської установи.
Для пенсіонерів, які отримували пенсію через відділення поштового зв’язку, також передбачена можливість одержати пенсію в інших регіонах області. Для цього особа повинна особисто звернутись з відповідною заявою.
Теж саме передбачено й для випадку, коли якійсь банк не зможе зарахувати кошти на рахунки пенсіонерів.
Окрім цього, пенсіонер може подати до будь-якого сервісного центру ПФУ на території України заяву про зміну способу виплати для здійснення наступних виплат.

Виплата допомоги на поховання здійснюється за звичайним порядком здійснення таких виплат. Отримання допомоги на поховання не обмежено в термінах. Для отримання допомоги на поховання необхідно звернутись з повним пакетом документів до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання померлого пенсіонера.
Особа, яка звертається по допомогу на поховання подає:

  • документ, що посвідчує особу заявника;
  • заяву про виплату допомоги на поховання;
  • свідоцтво про смерть;
  • витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера.

Якщо пенсіонер помер за межами України та реєстрація смерті проведена компетентними органами іноземної держави, законодавством якої не передбачено видачі зазначених довідок, заявник надає свідоцтво про смерть або інший документ, легалізовані відповідно до законодавства.
Виплата допомоги на поховання проводиться органами Пенсійного фонду шляхом зарахування на поточний рахунок одержувача (особи, яка має право на отримання виплат у зв’язку із його смертю) в уповноваженому банку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь