A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Як працює обласна служба зайнятості в умовах воєнного стану

Дата: 02.05.2022 09:37
Кількість переглядів: 163

З початку року за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості звернулися понад 3 тисячі громадян – вдвічі менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Всього на обліку перебували та отримували соціальні послуги 13,4 тисячі безробітних. Станом на 1 квітня в області налічувалось 9,5 тисячі безробітних. На кожне вільне робоче місце претендували 9 осіб.
Виплата допомоги по безробіттю не припинялася з початком бойових дій. На сьогодні профінансовано та виплачено допомогу по безробіттю за другу декаду березня.

— Обласна служба зайнятості фактично не припиняла свою роботу з початком бойових дій на території області. Окрім Чернігівського міського центру зайнятості та Чернігівської районної філії, а також філій, які перебували на тимчасово окупованих територіях, працювали всі структурні підрозділи обласної служби зайнятості. Ми не припиняли комунікацію з клієнтами, застосовуючи дистанційні форми роботи, які довели свою ефективність у період карантину. Наші фахівці-кар’єрні радники завжди були на зв’язку. Не припиняла свою роботу «гаряча телефонна лінія» обласного центру зайнятості — (050) 46-51-356, — зазначила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» встановлено спрощену процедуру реєстрації їх як безробітних. Реєстрація відбувається за місцем перебування громадянина в будь-якому центрі зайнятості України. Внутрішньо переміщена особа, яка звільнилася з роботи, але не має документів, що підтверджують факт звільнення, періоди трудової діяльності та страхового стажу, отримує статус безробітного без вимог, що застосовуються за звичайної процедури. До отримання відповідних документів допомога по безробіттю цим особам призначається в мінімальному розмірі.

Лідія Падалка пояснила, що на період дії воєнного стану реєстрація безробітного здійснюється в день подання відповідної заяви до обраного центру зайнятості (або ж філії регіонального). Це можна зробити особисто під час відвідування центру зайнятості, в електронній формі за допомогою засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Дія», або за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку. Також можна заповнити заяву онлайн на сайті державної служби зайнятості. Статус безробітного та призначення допомоги по безробіттю відбувається у перший день після подання відповідних заяв та документів. Оригінали документів надаються особою до філії/центру зайнятості протягом 30 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану.

До речі, за відсутності зв’язку зі своїм кар’єрним радником, безробітний може звертатися до будь-якого центру зайнятості за місцем свого фактичного перебування, в тому числі з метою пошуку роботи.

Щодо наявних вакансій: на сьогодні в базі даних обласної служби зайнятості їх налічується 475, попит на робочу силу суттєво скоротився. Найбільш затребуваними є водії, трактористи, слюсарі, підсобні робітники, лікарі.

Зазначимо, що в межах урядової програми роботодавець може отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи. Кошти у сумі 6,5 тисячі гривень виплачуватимуться за кожного нового працівника для покриття частини заробітної плати.

 

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь