A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Незаконна зброя – це порушення закону

Дата: 18.08.2022 16:44
Кількість переглядів: 351

Жителі Ніжинського району мають можливість добровільно звернутися до Ніжинського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області, щоб здати зброю, бойові припаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються незаконно, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності.

Заходи з добровільної здачі зброї на території Ніжинського району триватимуть з 18 серпня по 01 вересня 2022 року та проводитимуться з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням.

Нагадаємо, ст. 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами ККУ, говорить про те, що носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача, чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Не підлягає кримінальній відповідальності за вчинення дій, передбачених частиною першою або другою цієї ст. 263 ККУ, особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які, на жаль, почастішали і трапляються, як з дорослими громадянами, так і з неповнолітніми!

 

За інформацією Ніжинської РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь