Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Волонтер із Німеччини відвідав Борзнянську громаду

Дата: 26.08.2022 23:40
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

Вчора до нашої громади завітав волонтер із Німеччини. Том, а саме так звати нашого іноземного гостя, дізнавшись про війну в Україні, не зміг залишатися осторонь проблем українців і вирішив організувати гуманітарну допомогу та підтримку людей, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну. Для нього було важливо відвідати Борзну, поспілкуватися з місцевими жителями, на власні очі побачити, що потребують люди, які живуть у стані постійних тривог і небезпеки, та передати необхідні речі та продукти харчування родинам, де виховуються діти з особливими потребами, а також сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Візит до Борзнянської громади розпочався із гостинного вітання у приміщенні міської ради, де діти виконали гімн України та вручили коровай іноземному гостю. Спільно із міським головою Ларисою Осадчук та заступником міського голови Тетяною Пирог волонтер відвідав Борзнянську ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської, де для нього підготували цікаву екскурсію по закладу, розповіли його історію. А також наш гість на власні очі побачив бомбосховище, розташоване в освітньому закладі. За традицією Том разом із учнями школи посадили яблуневе дерево на шкільному подвір’ї, як символ майбутнього миру та процвітання.

Завітав волонтер і до Борзнянської міської лікарні, де разом із керівництвом закладу та міським головою Ларисою Осадчук відвідав медичну лабораторію, стаціонар, оглянув кисневу станцію, обговорив актуальні проблеми та надав допомогу засобами, які є необхідними для лікування та догляду пацієнтів даної медичної установи.

Для іноземного гостя було вкрай важливо поспілкуватися з родинами, де виховуються діти з особливими потребами та багатодітні сім’ї, зрозуміти їхні проблеми, надати гуманітарну допомогу та підтримку, тому візит волонтера продовжився відвідуванням таких родин у населених пунктах громади. Також Том завітав до Кинашівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Ядутинської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Волонтер був вражений гостинністю та доброзичливістю жителів Борзнянщини, адже передавши допомогу людям, які її потребують, сам отримав подарунки від дітей, зроблені власноручно юними мешканцями громади. Зі слів гостя всі картини, малюнки та іграшки будуть зберігатися у його власному маленькому музеї.

Побачивши реальне життя українців у стані війни, Том підкреслив, що дуже важливо зараз підсилювати інформаційну підтримку України в країнах ЄС, не дати звикнути до цієї війни та збільшити допомогу людям, що постраждали від бойових дій у нашій державі. Саме тому такі візити волонтерів є дуже важливими, адже вони якнайкраще можуть розповісти про реальний стан речей у країні, яка потерпає від жорстокої агресії росії.
Чим сильніша буде міжнародна підтримка, тим сильніші будемо ми.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь