A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

На понад 1,4 мільярди гривень поповнили бюджети платники Чернігівщини у вересні 2022 року

Дата: 15.10.2022 07:36
Кількість переглядів: 113

Платники податків підтримують нашу державу, вчасно сплачуючи податки, навіть у складний воєнний час. Виконання свого громадянського обов’язку щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску сприяє підвищенню обороноздатності країни, дозволяє профінансувати у повному обсязі виплату пенсій, зарплат, соціальної допомоги, а також направити кошти на відновлення інфраструктури та житлового фонду.

Це добре розуміють платники Чернігівщини, якими протягом вересня 2022 року сплачено до бюджетів усіх рівнів понад 1,4 млрд грн податків та зборів, що на 38 відс. (на 390 млн грн.) більше, ніж у вересні 2021 року. Про це повідомила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

До державного бюджету спрямовано 43 відсотки загальної суми надходжень (614 млн грн). Перевищено факт вересня 2021 року на 32 відс. (+149 млн грн). Суттєво зросли надходження порівняно з минулорічними по рентній платі за користування надрами – майже в 2,3 рази (+100 млн грн), податку на прибуток – в 4,9 рази (+20 млн грн.) та податку на доходи фізичних осіб – на 27 відс. (+37 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло 812 млн грн податків та зборів (57 відс. в загальнообласній сумі надходжень). У порівнянні з вереснем 2021 року надходження збільшились на 42 відс. (+241 млн грн). Внаслідок цього територіальні громади отримали додаткові кошти для реалізації своїх повноважень та розвитку територій.

Основну суму доходів місцевого бюджету (понад 80 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено 655 млн грн (на 59,4 відс. або на 244 млн грн більше, ніж у вересні 2021 року).
Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у вересні сплачено 841 млн грн, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 58,7 відс. або на 311 млн гривень.

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави.

 

Пресслужба Головного управління
ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь