A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Майже 1,8 мільярди гривень отримали бюджети Чернігівщини у листопаді 2022 року

Дата: 09.12.2022 11:36
Кількість переглядів: 88

У листопаді поточного року платниками податків Чернігівської області сплачено до бюджетів усіх рівнів майже 1,8 млрд грн податків та зборів, що на 27,6 відс. або на 384 млн грн більше, ніж у листопаді минулого року. До попереднього місяця надходження зросли на 15,8 відс. (242,7 млн грн). Про це повідомила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

До державного бюджету спрямовано 45 відсотків загальної суми надходжень (798 млн грн). Перевищено факт листопада 2021 року на 14,5 відс. (101 млн грн), в тому числі за рахунок податків і зборів з фізичних осіб – на 40,5 відс. (78 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 977 млн грн податків та зборів (55 відс. в загальнообласній сумі надходжень). У порівнянні з листопадом 2021 року надходження збільшились на 40,7 відс. (283 млн грн), внаслідок чого територіальні громади та обласний бюджет отримали фінансові ресурси для реалізації своїх повноважень та розвитку територій.

Основну суму доходів місцевого бюджету (75 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено 733 млн грн (на 68 відс. або на 297 млн грн більше, ніж у листопаді 2021 року).

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у листопаді сплачено 958 млн грн, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 77 відс. або на 416 млн гривень.

Сплата податкових зобов’язань своєчасно та в повному обсязі сприяє підвищенню обороноздатності країни, забезпечує виплату пенсій, зарплат, соціальної допомоги, а також дає можливість спрямувати кошти на відновлення інфраструктури та житлового фонду.

 

Пресслужба Головного управління
ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь