Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Міський голова провела зустріч із патронатною родиною

Дата: 09.02.2023 11:44
Кількість переглядів: 163

Фото без опису

Одним із пріоритетних завдань громади є захист прав та інтересів дітей. Нерідко бувають випадки, коли проживання дітей у рідній сім’ї стає неможливим з тих чи інших причин і перед органом опіки та піклування постає питання про вилучення дітей із сім’ї. На допомогу в цій ситуації приходить патронатна сім’я. Патронат — це форма тимчасового догляду, виховання та реабілітації дитини в іншій родині — родині патронатного вихователя. Поки дитина перебуває там у теплі й безпеці, соціальні працівники працюють з її родиною. Коли сім’я подолала складні життєві обставини, діти повертаються в родину, якщо ні – вони влаштовуються в інші форми сімейного виховання.

У Борзнянській громаді послуга патронату над дитиною була запроваджена у лютому 2020 року і ці функції здійснює родина Цюцюпи Галини Ібрагимівни та Цюцюпи Володимира Васильовича. Їхня сім’я почала здійснювати дану діяльність ще у 2019 році в колишньому Борзнянському районі. За час їхнього функціонування вони забезпечували тимчасовим доглядом 4 дітей, які потім були влаштовані в сімейні форми виховання.

У зв’язку з внесенням змін до Порядку створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування та перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя виникла необхідність заключення нового договору про надання послуг патронату. З цього приводу сьогодні, 9 лютого, міський голова Лариса ОСАДЧУК зустрілася із родиною Цюцюп для підписання нового договору та обговорення важливих моментів співпраці. Лариса Анатоліївна подякувала Галині Ібрагимівні та Володимиру Васильовичу за їхню нелегку та відповідальну працю, наголосила на важливості патронату для громади, оскільки діти уникають травматичного досвіду, не потрапляючи до інтернатних закладів, а мають можливість перебувати, в сімейному затишному середовищі.

Отже, договір підписано і патронатна родина готова продовжувати свою роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь