Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2023 14:47
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

Саме цього дня у 1989 році з Афганістану були виведені війська, які з 25 грудня 1979 року брали участь у війні на території цієї країни. Через страшне горнило афганської війни пройшли близько 160 000 українських солдат. З них понад 3000 загинули, десятки вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали понад 8000 українців (за іншими даними – понад 11 000), з них 4687 повернулися додому інвалідами. Вони пройшли справжнє пекло та сувору школу випробувань долі.

Коли в Україну прийшла війна, ще 8 років тому, тисячі воїнів-афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від загарбників. І сьогодні вони зі зброєю в руках продовжують захищати свободу та територіальну цілісність своєї Батьківщини.

З метою гідного вшанування подвигу учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 34-ї річниці виведення військ з Афганістану голова Борзнянського районного відділення Української спілки Ветеранів Афганістану Михайло Устименко спільно із керуючою справами-секретарем виконавчого комітету Борзнянської міської ради Альоною Волковицькою та ветеранами-афганцями поклали квіти до пам’ятника воїнів-інтернаціоналістів.

Грамотами Борзнянської міської ради за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди 34-ї річниці виводу військ з Афганістану нагороджено:

  • БЕЗЛЮДНУ Дар’ю Василівну
  • БРЕУСА Миколу Володимировича
  • СИДОРЕНКА Анатолія Віталійовича


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь