A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Завдяки проєкту «єРобота» на Коропщині тепер є виробник комбікормів та пелет

Дата: 22.02.2023 12:11
Кількість переглядів: 67

Голова фермерського господарства «Золотий пармен», продукція якого відома не тільки в Україні, а й в Євросоюзі, Євген Мисник за допомогою мікрогранту, отриманому в рамках програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», реалізує ще один перспективний напрям діяльності. Його нова бізнес-ідея – виробництво комбікормів та паливних пелет.

Цей напрям бізнесу є гармонійним доповненням до діяльності його дітища – «Золотого пармена». Фермерське господарство займається садівництвом, овочівництвом, вирощуванням зернових культур та свинарством. 50% сільгосппродукції вирощується за традиційною технологією, ще 50% – без використання міндобрив, отрутохімікатів, антибіотиків. Є власний цех із виробництва натуральних соків прямого віджиму та цех із переробки зернових і пакування круп. До повномасштабного вторгнення росіян органічне зерно фермер експортував за кордон. Нині всю продукцію реалізує в Україні.
«Зайнятися виготовленням комбікормів та паливних пелет – було розумно й вигідно, – каже підприємець. – Сировина – своя, попит – є! Комбікорм виготовлятимемо із зернової продукції (пшениці, ячменю, вівса, кукурудзи), пелети – з відходів деревини, соломи, лушпиння соняшника, сухих стебел кукурудзи. Щодо переваг гранульваного корму, то вони очевидні. Він – збалансований, добре засвоюється, містить потрібні корисні та поживні речовини, коштує недорого. Щодо паливних пелет, то це – найвигідніший вид палива. Вони екологічно чисті, прийнятні за ціною, ефективно виробляють тепло, мають мінімальну кількість відходів, а золу з них можна використовувати в якості компосту».
Щоб запустити процес виробництва, потрібне відповідне обладнання. Саме на придбання потужного високотехнологічного гранулятора пелет і кормів, змішувача та дробілки Євген витратив грантові кошти. Планує створити нові робочі місця для двох працівників.
В успіху нової справи досвідчений завзятий підприємець впевнений. Товар реалізовуватиме на виробництві, у власному магазині та інших мережах, через логістичні компанії.

Не згайте і ви свій шанс відкрити або розширити власний бізнес! Щоб взяти участь у програмі «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» надсилайте заявку та бізнес-план через портал Дія https://is.gd/KT7RoW
Отримати консультацію щодо мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна за тел.: (0462) 67-78-02 або на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь