A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Шевченківський тиждень у закладах освіти громади

Дата: 10.03.2023 10:39
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким самородком українців є Т. Г. Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського духу.

Традиційно на початку березня з нагоди дня народження Великого Кобзаря у всіх закладах освіти Борзнянської міської ради проводиться Шевченківський тиждень.

Цьогоріч з нагоди відзначення 209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в рамках Шевченківського тижня педагогами проведено низку цікавих та пізнавальних виховних заходів: ігри-квести «Ми пам’ятаємо тебе, Кобзарю», «Моя співуча Україна у творах Т.Г. Шевченка», квест-марафон «Таємниця генія Т.Г. Шевченка», поетичний марафон «Кобзарева струна не вмирає», усні літературні журнали «Величне слово Кобзаря», «У сім’ї вольній, новій, ми тебе не забули, Тарасе», літературно-музична композиція «Тарас Шевченко – частинка серця українця», години спілкування, бібліографічні хвилинки «Великий син великого народу», «Вклоняємося Кобзарю», «Незабутній Тарас Шевченко», дайджест позакласних заходів «Шевченкове слово у віках не старіє».

Протягом тижня діти створювали презентації «Шевченко крізь віки», «Уклін тобі, Кобзарю», завітали до літературної вітальні «Твої думки, діла і заповіти – як вічне світло, як весняні квіти цвітуть, живуть і будуть вічно жити…» та представили проєкт «Я відкриваю Шевченка», декламували вірші, малювали ілюстрації до поетичних творів Т.Г. Шевченка, переглянули фільм про Батьківщину славетного поета «Край, де народився геній».

У шкільних бібліотеках пройшли книжково-ілюстративні виставки «Шевченкове слово у серці моєму», «Свою Україну любіть!», бібліотечні уроки «Тарас Григорович Шевченко – Великий Кобзар», «Шануймо слово Кобзаря!».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь