Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Питання дня

Дата: 31.03.2023 15:46
Кількість переглядів: 235

Фото без опису

Сьогодні, 31 березня, міський голова Лариса Осадчук разом з директором КНП «Борзнянська міська лікарня» Анатолієм Михайлюком взяли участь у засіданні робочої групи з питань формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я госпітального округу, де обговорювались питання щодо формування спроможності закладів охорони здоров’я Ніжинського району.

Учасники засідання детально обговорили поточний стан справ та відповідність критеріям медичного закладу того чи іншого рівня лікарень району.
Нагадаємо, що відповідно до ухваленої Урядом постанови від 28 лютого 2023 р. № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», обласні військові адміністрації впродовж двох місяців мають подати на затвердження в МОЗ пропозиції щодо плану госпітального округу та формування спроможної мережі медзакладів.

Міська лікарня обслуговує населення 5-ти територіальних громад (Борзнянська, Височанська, Плисківська, Комарівська, Крутівська). Надає допомогу населенню, а також військовослужбовцям, внутрішньо переміщеним особам.
Заклад співпрацює із Національною службою здоров’я України за Програмою медичних гарантій (пакет медичних послуг) за 12-ма пакетами:

  • хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах;
  • стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;
  • профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах;
  • езофагостродуоденоскопія;
  • колоноскопія;
  • діагностика, лікування та супровід осіб із вірусом імунодефіциту людини (та підозрою на ВІЛ);
  • стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям;
  • мобільна паліативна медична допомога дорослим та дітям;
  • стоматологічна допомога дорослим та дітям;
  • ведення вагітності в амбулаторних умовах;
  • хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня;
  • забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів.

У 2022 році з бюджетів громад Борзнянщини було профінансовано коштів для оплати комунальних послуг та енергоносіїв по КНП «Борзнянська міська лікарня» в сумі 5 068,4 тис. грн., з них: Борзнянської – 4518,4 тис. грн; Височанської – 250,0 тис. грн; Комарівської – 100,0 тис. грн; Плисківської – 200,0 тис. грн.
На цей час у 2023 році передбачено бюджетних коштів на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, інші послуги в сумі 4 919,3 тис. грн, з них за рахунок власних надходжень громади 4 669,3 тис. грн, Височанської громади – 250,0 тис. грн. Станом на 30.03.2023 року профінансовано – 1 739,3 тис. грн. Всього очікувана потреба на 2023 рік по комунальним послугам та енергоносіям міської лікарні складає 6 027 тис. грн.
На сьогодні заборгованості по виплаті заробітної плати та оплаті комунальних послуг не має.

КНП «Борзнянська міська лікарня» має досить потужну матеріально-технічну базу в плані наявності дороговартісного медичного обладнання для надання якісних медичних послуг населенню, а саме: відеогастроскоп, відеоколоноскоп, відеокольпоскоп, комплекс діагностичний для ЕКГ (апарат Холтер-монітор), 5 УЗД-апаратів, рентгенівський цифровий діагностичний апарат, електроенцефалограф, електронейроміограф, апарат ІФА, біохімічні напівавтоматичні аналізатори, гематологічний напівавтоматичний аналізатор, ларингоскопи, дерматоскоп, 10 апаратів ШВЛ, 40 кисневих концентраторів.
Встановлена киснева станція, всі відділення забезпечені кисневими концентраторами.
З метою дотримання колективної безпеки в лікарні проведено ремонт протирадіаційного укриття, в якому облаштована операційна та є можливість надання медичної допомоги. Наявні 3 джерела резервного електроживлення.
У цьому році в лікарні запрацював кабінет електроенцефалографії, запроваджено холтер діагностику.
Функціонує потужна баклабораторія, типове боксоване інфекційне відділення, яке забезпечене на 100% обладнанням та медикаментами.
В закладі функціонує стаціонар на 120 ліжок, працює 4 спеціалізовані відділення: терапевтичне, хірургічне, педіатричне, інфекційне і відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 6 ліжок.
Міська лікарня переведена на альтернативний вид палива.
Протягом 2022 року до лікарів поліклініки зроблено 42,5 тис. відвідувань.

Звертаємо увагу на те, що в ході робочої наради питання закриття КНП «Борзнянська міська лікарня» НЕ СТОЯЛО, обговорювалося подальше функціонування медичного закладу в рамках нового етапу медичної реформи.

 

P.S. Звертаємося до всіх, хто вносить неспокій щодо «закриття міської лікарні».
Борзнянська міська рада УТРИМУВАЛА, УТРИМУЄ ТА БУДЕ УТРИМУВАТИ КНП «Борзнянська міська лікарня».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь