A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Шановні жителі громади!

Дата: 18.04.2023 14:05
Кількість переглядів: 155

Фото без опису

Суспільний резонанс та хвилювання викликало питання припинення роботи Борзнянського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Ніжинському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Для правильного розуміння ситуації хочемо надати роз’яснення стосовно цього питання.

На початку березня до міської ради звернулася Литвин Алла Василівна, начальник Борзнянського відділу ДРАЦС в Ніжинському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, та попросила керівництво громади допомогти у вирішенні проблеми, що виникла. Міський голова Лариса Осадчук звернулася до начальника Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса та до народного депутата Анатолія Гунька з питанням сприяти збереженню діяльності відділу РАЦСу на території колишнього Борзнянського району.

Наголошуємо, що ця державна установа є структурним підрозділом Міністерства юстиції України. Органи місцевого самоврядування не мають впливу та не можуть вирішувати долю вищевказаного відділу. В межах компетенції керівництво громади робить все можливе для збереження установи та робочих місць її працівників. На сьогоднішній день остаточного рішення щодо подальшої долі відділу немає. 11 квітня 2023 року міська рада отримала проміжну відповідь від Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА про збереження роботи Борзнянського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Ніжинському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Звертаємо увагу жителів, що у разі припинення роботи Борзнянського відділу РАЦС, міська рада не стоятиме осторонь і забезпечить можливість для мешканців громади отримувати послуги щодо реєстрації актів цивільного стану (державна реєстрація народження, шлюбу, зміни імені, розірвання шлюбу, смерті та інші) у відділі «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого апарату Борзнянської міської ради.

Шановні жителі громади, у зв’язку з реформуванням та оптимізацією державних установ повноваження цих установ поступово переходять до компетенції органів місцевого самоврядування. Прикладом слугує надання послуг соціального характеру, реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання громадян, надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів з Державного земельного кадастру та інші, які зараз надає ЦНАП.

Отже, Борзнянська міська рада докладатиме всіх зусиль, щоб жителі громади мали можливість отримувати необхідні послуги щодо реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь