A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

У Шаповалівській ЗОШ відбувся навчальний захід з мінної безпеки

Дата: 19.05.2023 12:35
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

Питання мінної безпеки і поводження із вибухонебезпечними предметами стала наскрізною темою для громади, яка знаходиться під постійною загрозою з боку нашого північного сусіда – росії.

Особливо важливо проводити інформаційно-роз’яснувальну роботу із дітьми, напередодні доовгочікуваного тепла та канікул – коли буде вільний час на активне дозвілля та відпочинок, а небезпечними можуть виявитись самі звичайні місця і предмети.

Саме цьому питанню, 18 травня 2023 року, був присвячений навчальний захід «Інформування дітей про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни (ІНРМ)», який проводився ГО «Київський інститут стратегічного аналізу та реформ «Кісар» у рамках Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR).

Під час зустрічі з дітьми у Шаповалівській ЗОШ (с. Шаповалівка) у ігровій та доступній формі було обговорено різні вибухонебезпечні предмети та місця, промодельовано небезпечні ситуації та опрацьовано алгоритм дій при виявленні боєприпасів чи потрапляння на заміновані території. Хотілось, щоб ці знання ніколи не знадобились нашим дітям, але під час війні вони є життєво необхідними і тому такі заходи ще будуть проводитись і в інших населених пунктах громади.

Дякуємо Павлу Давиденко, сертифікованому тренеру DRC з питань інформування населення про ризики, пов’язані із мінами та вибухонебезпечними залишками війні, Програмі CLEAR та ГО «Кісар» за змістовний і практичний захід.

Програма CLEAR впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз Global Communities та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку USAID's Bureaufor Humanitarian Assistance. ГО «КІСАР» є партнерською організацією Глобал Ком’юнітіз, яка реалізує завдання програми CLEAR на території Новгород-Сіверської громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь