A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Традиційно продовжуємо інформувати коротко про найголовніші події тижня

Дата: 28.07.2023 14:02
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Як завжди для Борзнянської міської ради пріоритетом є діти. Ми пишаємося юними талантами. Борзнянська дитяча музична школа отримала довгоочікувані нагороди. Цього разу переможцями ІІІ Всеукраїнського конкурсу талантів «Оаза мистецтв», присвяченого Державному Гімну України з нагоди 30-річчя затвердження, стали: ансамбль бандуристів (старша група) «Калинове намисто» – І місце та Гавриш Єлизавета – ІІІ місце.

Підтримка Збройних Сил України є важливим напрямком роботи. Цього тижня з бюджету міської ради були перераховані кошти у розмірі 830 000 грн на придбання дронів для військової частини А4723. Минулої суботи у с. Оленівка пройшов благодійний концерт та ярмарок під назвою «Україна – країна гідності та свободи», де зібрано більше 30 000 грн, які будуть передані військовослужбовцям. 29 та 30 липня такі заходи відбудуться у с. Мала Загорівка та с. Прачі.
Потреба у маскувальних сітках для військових залишається високою, тому наші майстрині продовжують свою важливу роботу. Протягом тижня у КЗ «Центр культури та дозвілля» було виготовлено 8 сіток.

Поповнилася медичним обладнанням Борзнянська міська лікарня. Цього тижня вона отримала ще одну партію гуманітарної допомоги від нідерландського благодійного фонду Pax Kinderhulp Hof van Twente, серед якої медичні засоби, меблі та інші речі необхідні для комфортного перебування хворих у стаціонарі. Дякуємо партнерам за співпрацю. Цінуємо їхню підтримку у цей складний час.
Триває ремонт у Шаповалівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Вже виготовлені та доставлені металопластикові вікна для заміни в приміщеннях амбулаторії.
26 липня лікарі КНП «Борзнянський ЦПМСД» взяли участь в інформаційній сесії «Найкращий міжнародний досвід з організації медичної допомоги на рівні громад: практичні кейси», організованій регіональним офісом «U-LEAD» з Європою у Чернігівській області.
Міський голова Лариса Осадчук привітала колективи медичних установ громади з професійним святом, подякувала їм за роботу та відзначила кращих медиків громади почесними грамотами.

Розпочали реалізацію інвестиційного проекту по капітальному ремонту Борзнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Христини Алчевської з енергоефективними заходами та створення нового освітнього простору. Кабінет Міністрів України виділив кошти державної субвенції у сумі 3850,528 тис. грн. А у бюджеті громади на 2023 рік передбачено спів фінансування 1 800 тис. грн.
У освітній сфері тривають роботи з підготовки закладів до нового 2023-2024 навчального року. В Оленівській ЗОШ І-ІІІ ст. працівниками відремонтовано центральний ганок: виконано заміну покрівлі, проведено обшивання стін та фронтону металопрофілем. Ремонт здійснено за кошти місцевого бюджету на суму 25978,4 грн.
До Дня Української Державності у закладах дошкільної освіти відбулися виховні заходи для наймолодших жителів громади.
27 липня у Шаповалівському старостинському окрузі представники ГО «Кісар» організували розвивальний тренінг для дітей, де малеча малювала та виконувала різні завдання.

У дитячій музичній школі розпочалася заміна старих дерев’яних вікон на сучасні металопластикові.
У КЗ «Публічна бібліотека» відбулася зустріч з відомою українською письменницею Людмилою Охріменко, яка презентувала читачам бібліотеки свою книгу «Оскар», що у 2021 році була визнана найкращим романом на воєнну тематику членами журі міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2021».

Не залишаються без уваги люди похилого віку. 27 липня жителі громади, які знаходяться під опікою Ніжинської районної організації Товариства Червоного Хреста України, отримали гуманітарну допомогу продуктовими наборами та засобами гігієни в рамках проекту «Догляд вдома».

24 липня відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якій розглядалася заява неповнолітнього жителя громади щодо надання дозволу на підписання договору оренди земельних ділянок.
Мобільною бригадою обстежено сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, багатодітні сім’ї та сім’ї щодо яких надійшло повідомлення про скоєння домашнього насильства. Надано допомогу речами трьом сім’ям.

У громаді продовжуються заходи з благоустрою. Усунено ямковість піщано-щебеневою сумішшю по вул. Вишнева та по 1 і 2 провулках Чернігівський.
Відремонтовано спортивний майданчик по вул. Красносільського.
Замінено насос свердловини по вул. Чернігівській.
Триває ремонт огорожі міського парку.
Розчищено чагарники в с. Кинашівка.
Також продовжується обкошування узбіч вулиць, скверів та дитячих майданчиків міста.
Ліквідовано наслідки негоди в міському парку.

У суботу, 22 липня, на міському стадіоні відбулася гра чемпіонату Чернігівської області з футболу серед команд вищої ліги. Футбольний клуб «Борзна» приймав ФК «Хвиля» з Киїнки Чернігівського району.
Гра пройшла під диктовку борзнянських футболістів, які перемогли з рахунком 6:1. Свою наступну гру наша команда проведе в суботу, 29 липня, проти все того ж ФК «Хвиля». Гра пройде на полі суперника.
У неділю, 23 липня, зіграно матчі 11 туру відкритої першості Борзнянської територіальної громади з футболу «Разом до Перемоги» на підтримку ЗСУ.
Лідерство продовжує утримувати «Фортуна». Другу сходинку посідає «Українська Вольниця», третім іде «Лісовик».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь