A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Щоб наблизити Перемогу

Дата: 01.08.2023 10:59
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

Провести в Борзнянській громаді низку благодійних концертів на підтримку Збройних Сил України ще в квітні запропонувала міський голова Лариса Осадчук. Її ініціатива знайшла підтримку й розуміння у всіх старостинських округах.

Перший із таких концертів під назвою «Непереможна Україна» пройшов 7 травня в Ядутинському будинку народної творчості. Цього дня на благодійному ярмарку реалізовувалися вироби місцевих умільців, випічка та інші смаколики, виготовлені руками дітей і дорослих.
Репертуар концерту, який підготували учасники художньої самодіяльності, складали українські народні пісні, твори сучасних композиторів, сольні та колективні номери. Їх об’єднувала єдина тематика – патріотизм та непохитна віра в перемогу української армії.
Від продажу товарів на ярмарку, благодійних внесків у спеціальну скриньку та реалізації квитків на концерт було зібрано 9 200 гривень. Зібрані кошти перерахували жителям Ядут, які перебувають у лавах ЗСУ.

20 травня благодійний концерт відбувся у приміщенні КЗ «Центр культури та дозвілля» в Борзні. На сцені було представлено 40 номерів, які виконували талановиті жителі громади: учні та вчителі Борзнянської дитячої музичної школи, вихованці Борзнянського Будинку дитячої та юнацької творчості, аматори КЗ «Центр культури та дозвілля», Кинашівського Центру культури та дозвілля молоді, Прачівського, Красноставського, Шаповалівського клубів-бібліотек, Ядутинського будинку народної творчості, Іванівського та Оленівського сільських будинків культури.
Зібрані на благодійному заході кошти, а саме 7918 гривень були спрямовані на придбання матеріалів для плетіння маскувальних сіток для наших воїнів на передовій.

Низку благодійних концертів та ярмарок продовжив Шаповалівський старостинський округ. До організації заходу тут були залучені як місцеві таланти художньої самодіяльності, так і артисти з Борзни. Більше двох годин тривало патріотичне дійство, на якому було зібрано 10 тисяч гривень. Кошти направлені на потреби шаповалівців, які перебувають на передовій та потребують необхідного обладнання та одягу.
В єдиному пориві взялися за проведення благодійного концерту й жителі Миколаївського старостинського округу. Завдяки ініціативним жителям села Іванівка відбувся кількагодинний благодійний концерт. За реалізацію квитків, виробів на ярмарку та благодійних внесків у скриньку було зібрано 19560 гривень. Ці кошти направлені на потреби військових-земляків для купівлі амуніції.

15 липня свій захід на підтримку ЗСУ провели працівники Кинашівського Центру культури та дозвілля молоді. Перед початком концерту в фойє закладу пройшов ярмарок, на якому продавалися вироби, зроблені дбайливими руками учнів Кинашівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, їхніми батьками та учасницями жіночого вокального колективу «Чарівнички». Ярмаркували не тільки жителі села, а й гості з сусідніх сіл та Борзни, які завітали на концерт. Охоче кинашівці купували і квитки для участі у безпрограшній лотереї.
Того дня у Кинашівці вдалося зібрати 22507 гривень, ці кошти перерахували на придбання бойового автомобіля для земляка, який перебуває на передовій, на виготовлення протеза для уродженця села, який постраждав під час розмінування території на сході держави та для поліпшення матеріально-побутових умов двох сільських родин.

22 липня учасники художньої самодіяльності місцевого будинку культури та небайдужі громадяни підготували та провели благодійний ярмарок та чудовий концерт в Оленівці. У концерті взяло участь понад 50 учасників. І кожен з них своєю самодіяльною творчістю хотів зробити внесок у справу наближення Перемоги.
Не забували відвідувачі заходу й кидати кошти в скриньку, яка стояла біля входу в актовий зал. Загалом оленівці зібрали більше 30 тисяч гривень, які вже перерахували на підтримку військовослужбовців Збройних Сил України.

Завершили низку благодійних концертів заходи у Малозагорівському та Прачівському старостинських округах.
29 липня благодійний концерт на підтримку ЗСУ пройшов у Малозагорівському клубі-бібліотеці. Перед початком концерту відбувся ярмарок та безпрограшна лотерея. Дякуючи всім активним учасникам благодійного заходу, вдалося зібрати 20 тисяч гривень, які стануть суттєвою підтримкою для воїнів-земляків, які боронять нашу державу.
І вже 30 липня працівники Прачівського клубу-бібліотеки організували такий благодійний захід для мешканців старостату.
Перед концертом жителі та гості села мали змогу відвідати ярмарок та придбати квиток безпрограшної лотереї. Концертна програма тривала близько двох з половиною годин. На цьому заході вдалося зібрати 13 тисяч гривень, які будуть спрямовані на підтримку поранених військових.

Міський голова Лариса Осадчук дякує всім тим, хто долучився до благодійного заходу, за підтримку та ініціативу, а це, в першу чергу, наші талановиті артисти, які подарували жителям громади щирі та яскраві емоції від виконання мелодійних українських пісень, місцеві майстри, чия продукція була представлена на всіх ярмарках громади. Смачною випічкою радували вправні місцеві господині, свій вклад в організацію заходів та збір коштів зробили фермери та підприємці громади.
Надзвичайно приємно відзначити активність жителів всіх населених пунктів, які завітали на ці концерти та активно брали участь у ярмарках, лотереях, купували квитки на концерти, і просто робили благодійні внески. Завдяки вам була зібрана значна сума грошей, яка не тільки допоможе нашим воїнам, але й можливо врятує чиєсь життя.
Всі разом ми показали, що наша громада є великою дружньою родиною, якій під силу витримати будь-які труднощі, прийняти всі виклики та здолати перешкоди. Тільки спільно, об’єднано ми можемо надати потужну підтримку нашим захисникам, яким сьогодні надзвичайно складно, але вони продовжують самовіддано боронити Батьківщину на всіх напрямках фронту.
І слова особливої подяки Лариса Анатоліївна адресує нашим ВОЇНАМ! Всі заходи, які відбуваються в нашій громаді є можливим тільки завдяки вашій хоробрості, мужності, патріотизму та любові до свого краю та України.
Дорогі наші захисники, чекаємо вас вдома і продовжуємо працювати на ПЕРЕМОГУ! Такі заходи будуть організовуватися й надалі для підтримки воїнів-земляків в м. Борзна та в кожному старостинському окрузі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь