A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Традиційно інформуємо коротко про головні події тижня, що минув

Дата: 04.08.2023 15:32
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Надзвичайно приємно відзначити, що низка благодійних концертів та ярмарок, які за ініціативи міського голови Лариси Осадчук були організовані та проведені у всіх закладах культури громади для підтримки земляків, що боронять Україну на всіх напрямках фронту, продемонстрували згуртованість та активність жителів Борзнянщини. Всі разом ми змогли зібрати значні кошти, які допоможуть нашим захисникам, підтримають їх у складну хвилину. Гарні результати показали, що такі благодійні заходи є необхідними, важливими, адже мають свою силу та підтримку, а тому обов’язково будуть продовжуватися.
Жінки Борзнянщини стали справжніми берегинями для наших військових. Вже майже рік у приміщенні ПСК «Об’єднання громадського харчування» Борзнянської Райспоживспілки» небайдужі жительки Борзни виготовляють маскувальні сітки для воїнів-земляків, що на різних напрямках фронту боронять Батьківщину. Часто самі збирають кошти на матеріал, іноді допомагають благодійники. Процес складний, адже починають з плетення основи, а потім додають тканину.
За тиждень жінки виплітають 4-6 таких оберегів. Намагаються працювати хоча б кілька годин на день, оскільки знають наскільки важливими є сітки для військових. Вражає, що ці жінки, серед яких більшість пенсійного віку, мужньо, стійко та впевнено щодня роблять свій внесок у нашу майбутню Перемогу.
Щиро дякуємо їм за цю нелегку працю, бажаємо їм міцного здоров’я, довгих та щасливих років життя під мирним Українським небом.

Поки наймолодші жителі Борзнянщини насолоджуються довгими літніми канікулами заклади освіти громади готуються до початку нового навчального року: здійснюється прибирання прилеглих територій, приміщень закладів та поточний ремонт, до якого долучилися не тільки працівники, але й батьки здобувачів освіти. У процесі роботи особлива увага приділяється упорядкуванню захисних споруд, виконанню санітарних вимог, пожежній безпеці.
Проводиться інвентаризація підручників бібліотечних фондів шкільних бібліотек.
3 серпня до Шаповалівської ЗОШ І-ІІІ ст. завітали представники фонду ЮНІСЕФ (ООН), які обговорили можливість створення сучасного освітнього середовища в укритті цього закладу.

Літній період додає роботи і комунальникам громади. Триває обкошування вулиць, рекреаційних зон, дитячих майданчиків та центрального кладовища міста. Відремонтовано водогін у ІІ провул. О. Десняка та огорожі міського парку, виготовлено кришки для водопровідних колодязів.
На 40 вулицях громади здійснено ямковий ремонт найбільш пошкоджених ділянок асфальтного покриття, на який з міського бюджету було виділено кошти в сумі 3 231 000 грн. Складною залишається ситуація на ділянці с. Юрківщина – с. Красностав – с. Ядути. Капітального ремонту потребує відрізок дороги між с. Кинашівка та с. Красностав. Ці автошляхи є у підпорядкуванні ДП «Агентство місцевих доріг Чернігівської області», куди неодноразово зверталася міська рада. Підприємство володіє інформацією про цю проблему, тому вирішуватиме її в межах наявного фінансування у 2023 році.

У медичній сфері громади тривають ремонти, зокрема, у будівлі Шаповалівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини здійснено заміну старих вікон та дверей на нові енергозберігаючі.

До Всесвітнього дня боротьби із вірусними гепатитами, 28 липня, лікарі КНП «Борзнянський ЦПМСД» долучилися до проведення акції-тестування населення швидкими тестами на виявлення серологічних маркерів ВГВ та ВГС.
Після встановлення нового газорозподільного пункту виконано роботи з відновлення гарячого водопостачання у Борзнянській міській лікарні.

Під особливою увагою залишаються діти громади, які знаходяться під опікою служби у справах дітей. Протягом тижня працівники служби спільно із Центром надання соціальних послуг та відділом культури, сім’ї, молоді та спорту здійснили профілактичні рейди по м. Борзна і у селах Кинашівка, Забілівщина, Ядути, Миколаївка та Іванівка. Відвідано сім’ї з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, родини, в яких було вчинене домашнє насильство та деякі сім’ї опікунів. У родину патронатного вихователя, яка функціонує на території громади, було влаштовано трьох малолітніх дітей, вилучених у батьків у зв’язку із загрозою їх життю та здоров’ю.
Центр надання соціальних послуг продовжує підтримувати людей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Цього тижня 8 таких сімей отримали допомогу речами.

Важлива новина від працівників ЦНАПу. У застосунок «ДІЯ» повернулася одна з найпопулярніших послуг: зміна місця реєстрації. Вдосконаленою версією можуть зараз скористатися жінки, діти та чоловіки непризовного віку. Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Щоб змінити місце проживання дитини, особа має бути повнолітньою та отримати дозвіл другого з батьків.

29 липня у КЗ «Публічна бібліотека» відбулася тематична зустріч із психосоціальної підтримки, яку провела громадська організація "Київський інститут стратегічного аналізу та реформ "КІСАР". Учасники зустрічі обговорювали особисті переживання, турботи, а також надзвичайно актуальне питання нашого сьогодення: важливість збереження родинних зв’язків та дотримання сімейних традицій під час війни.

Вирує спортивне життя громади. 30 липня відбулися ігри 12 туру відкритої першості Борзнянської територіальної громади з футболу «Разом до Перемоги» на підтримку ЗСУ.
Трійка лідерів першості залишилася незмінною. На вершині турнірної таблиці розмістилася «Фортуна», другу сходинку посідає «Українська Вольниця», третю – «Лісовик».
З переможним рахунком 2:0 повернулися гравці ФК «Борзна» з Чернігова, де на стадіоні «Юність» обіграли команду ФК «Хвиля» (Киїнка)
Наступні два матчі наша команда проведе проти ФК «Корюківка». 5 серпня – на домашній арені, 12 серпня – матч у Корюківці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь