A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Коротко про головні події, що відбулися у нашій громаді за останній час

Дата: 29.09.2023 14:37
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Знову чорним птахом прилетіла лиха звістка на Борзнянщину. 24 вересня 2023 року під час виконання службових обов’язків смертю хоробрих загинув стрілець-снайпер Шащук Олексій Володимирович з Прачів. Захисник отримав тяжкі поранення під час ворожого обстрілу, які назавжди обірвали життя патріота. Схиляємо голови у жалобі за вірним сином України, висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Підтримка наших військових, які тримають лінію фронту, щоб ми могли жити і працювати у своїх громадах, їхніх родин залишається й надалі нашим головним завданням. Протягом тижня наші жінки умілими руками сплели 11 маскувальних сіток для наших Героїв.
Працівники Шаповалівського СБК оновили галерею села, фотозону та зробили дошку пам’яті загиблих воїнів нашої громади.
До Всесвітнього дня миру у Ядутинському БНТ відбулася виховна година «Бажання єдине для всіх – жити у мирі довіку» та зустріч з військовим.
З нагоди відзначення в Україні Дня захисників і захисниць України у закладах освіти проведено заходи національно-патріотичного спрямування, у яких взяли участь не тільки учасники освітнього процесу, а й запрошені воїни ЗСУ, які сьогодні боронять незалежність та територіальну цілісність України.
У гімназії імені Пантелеймона Куліша міста Борзни та Оленівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися благодійні ярмарки для підтримки ЗСУ. Діти намагалися не лише вразити оригінальністю та творчим підходом, а й зібрати якомога більше коштів для підтримки наших захисників.

Міський голова Лариса Осадчук разом із заступником Тетяною Пирог та начальником відділу освіти Оленою Мідянкою привітали освітянську спільноту Борзнянщини з їх професійними святами, нагородили колективи та педагогів грамотами Борзнянської міської ради та вручили солодкі подарунки.
Гордістю громади є її жителі. Щороку наприкінці вересня, на Чернігівщині вшановують лауреатів обласних щорічних премій імені Софії Русової та Георгія Вороного. Приємно, що в цьому році премію імені Софії Русової отримала вчителька Борзнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Христини Алчевської Інна Дем’яненко. Вітаємо її з цією нагородою та бажаємо подальших професійних здобутків.
Безпека понад усе. У рамках програми CLEAR в Миколаївській ЗОШ 24 вересня 2023 року відбулось чергове навчання щодо «Інформування дітей про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни (ІНРМ)». Під час заходу проговорили про сучасні види вибухонебезпечних предметів, промоделювали різні небезпечні ситуації та алгоритм дій, який треба дотримуватись під час виявлення боєприпасів чи потрапляння на заміновану територію.
З 27 вересня по 1 жовтня в країні проходить Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу. У школах у рамках тижня проведені тематичні уроки, відеолекторії, години спілкування, дружні зустрічі, класні години.
У Борзнянській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської старший інспектор сектору ювенальної превенції Олена Беглецова та фахівець з безоплатної юридичної допомоги Наталія Сущенко проінформували здобувачів освіти про права та наслідки, відповідальність за вчинення булінгу, ознайомили з правилами особистого захисту від різних проявів насильства.

Медичні працівники брали участь в онлайн-нараді за участю голови НСЗУ Наталії Гусак та голови ОВА В’ячеслава Чауса «Шляхи вирішення проблем медичної галузі в умовах військового стану». Під час наради обговорювалися питання забезпечення населення області медичними препаратами по програмі «Доступні ліки», виписка і погашення електронних рецептів в аптечній мережі.
Тривають ремонтні роботи в амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини у с. Ядути та с. Шаповалівка.

До уваги відвідувачів бібліотеки. У КЗ «Публічна бібліотека Борзнянської міської ради» проходить книжкова виставка «Теплі книги на вихідні», перегляд сімейного фільму «Дім дивних дітей Міс Сапсан» та ігротека «Ігровий день в бібліотеці».

28 вересня проведено чергове засідання виконавчого комітету, на якому розглядалися 23 питання щодо встановлення тарифів на теплову енергію, присвоєння адреси об’єктам нерухомого майна, про надання статусів дітей, постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітей, позбавлених батьківського піклування, встановлення опіки та піклування над неповнолітніми, надання матеріальної допомоги та інші. Ознайомитися з рішеннями виконавчого комітету можна на сайті міської ради.

Турбота про дітей. Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядалися питання щодо надання статусів дітям, постраждалим внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, цілодобове перебування дітей в інституційних закладах та затверджувалися індивідуальні плани дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
27 вересня працівники служби у справах дітей, відділу культури, сім’ї, молоді та спорту і центру надання соціальних послуг провели профілактичний рейд по місту та в с. Кинашівка. Були відвідані сім’ї з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, родини опікунів, проведені роз’яснювальні бесіди щодо виконання батьківських обов’язків, виховання, навчання та догляду за дітьми.
Продовжується робота щодо прийому заяв від громадян про надання дітям статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Протягом тижня прийнято 25 таких заяв.
Центр надання соціальних послуг опікується сім’ями, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Цього тижня допомогу речами отримали 6 родин.

Відділ ЦНАП Борзнянської міської ради здійснює прийом громадян за принципом «єдиного вікна», а саме реєстрація та видача довідки ВПО, подача заяви на отримання державної соціальної допомоги, оформлення пільги на ЖКП, консультування з інших питань.

І як завжди, коротко про благоустрій. Комунальники обкошували узбіччя по вул. Чернігівській, вул. С. Палія, вул. Г. Барвінок, вул. П. Куліша. Видаляли зелені насадження по вул. Бузковій. Ремонтували водяний колодязь та Здійснювали заміну труб водопроводу по вул. Білозерській.

Маємо спортивні досягнення! Вихованці Борзнянської дитячо-юнацької спортивної школи 2012-2013 року народження (тренер Олег Кордюк), вибороли першість у обласному турнірі з футболу, який проходив 24 вересня у с. Курінь, здобувши перемогу над командами Конотопа, Бахмача та Куреня.
28 вересня розпочався юнацький чемпіонат Чернігівської області з футболу серед юнаків 2012 року народження. І тур чемпіонату, в якому вихованці Борзнянської ДЮСШ грають у вищій лізі, розпочався з виїзної гри у м. Бахмач, де наші юні спортсмени, перемогли однолітків з рахунком 6:0.
Стартували ігри відкритого кубку Борзнянської територіальної громади з футболу. У наступний тур пройшли «Лісовик» з Борзни, «Українська Вольниця» з Малої Загорівки, комарівська «Фортуна» та ФК «Петрівка» с. Махнівка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь