A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борзнянська територіальна громада
Чернігівська область

Шановні жителі та гості громади!

Дата: 11.10.2023 16:27
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

Нагадуємо, що в умовах повномасштабної війни відповідно до статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» одним із заходів правового режиму воєнного стану є перевірка документів громадян у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Крім того, відповідно до статті 8 цього Закону в разі потреби може відбуватися проведення огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових та житлових приміщень громадян.

Порядок перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, затверджений Постановою КМУ від 29 грудня 2021 року № 1456. У разі відсутності у громадянина документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, уповноважена особа, яка здійснює перевірку затримує такого громадянина для з’ясування його особи на строк, передбачений Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Важливо пам’ятати, що воєнний стан запроваджується з метою забезпечення оборони та відсічі збройній агресії. Застосування заходів правового режиму воєнного стану, в тому числі перевірка документів у осіб, сприяють досягненню вказаної мети, та встановлення миру та перемоги над рашистами по всій території Незалежної України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь